Maske takmıyoruz,

Mesafe tanımıyoruz,

Hijyen kuralına zaten uyan yok

Covid 19 Salgını için söz söyleyen, Salgın ile ilgili kelam eden hiçbir bilim adamının söylediklerini ciddiye almıyoruz.

Caddenin tam orta yerinde maskesiz dolaşan, elindeki sigarayı büyük bir keyifle tüttüren bir vatandaşımıza “-Kardeşim maskesiz dolaşıyorsun, üstüne üstlük şehir merkezlerinde sigara içmek yasak olduğu halde bu yasağı da çiğniyorsun, bu yaptığın suç değimli.?”diye sorduğunuzda muhatabınızdan “Sana ne kardeşim hayat benim hayatım” cevabını alıyor biraz daha da üsteleyince de durduk yerde kendinizi büyük bir kavganın içerisinde buluyorsunuz.

Bizim toplumda öteden beri var olan “-Bana bir şey olmaz” hastalığı vatandaşın kendisini olmadık rahatsızlıkların içerisine sürüklediği gibi karşısında hiçbir suçu günahı olmayan bir sürü insanında canını yakıyor.

Başta ilçe sağlık müdürleri olmak üzere , il sağlık müdürleri, Konu ile ilgili tüm yöneticiler, Sağlık bakanı, Cumhurbaşkanı 7/24 hiç durmadan “-Sevgili vatandaşlarımız karşı karşıya kaldığımız bu Covid 19 salgını birer birer tüm sevdiklerimizi elimizden alıyor, lütfen dikkatli olalım sizden olağanüstü önlemler istediğimiz yok sadece maske takın, mesafeyi koruyun, hijyen kurallarına uyun gerisini biz çözeriz” demelerine rağmen vatandaşlarımız maalesef söylenenlerin tam tersini yapmaktan bir an bile geri durmuyorlar.

Normal şarlarda böylesi olağanüstü dönemlerde vatandaş en azından kendi iyiliği için yöneticilerin talimatlarını can kulağı ile dinler, kendisine verilen talimatlara gücü oranında riayet eder ancak bizde uzun bir zamandır baş gösteren “kurallara riayet etmeme” hastalığı maalesef içerisinde bulunduğumuz günlerde canımızı daha fazla yakmaya başladı.

Sabah saatlerinde sosyal medya hesaplarımızı kontrol etmeye inanın korkuyoruz, Yıllardır gazetecilik mesleğinin gereği olarak yayın kuruluşlarında vefat eden vatandaşlarımızın isimlerini yayınlıyoruz, Ancak şu sıralar sabah saatlerinden itibaren sosyal medyayı açtığımızda Covid 19 salgını dolayısı ile hayatını kaybeden yüzlerce, binlerce insanımızın isimlerini görüyor, görünce de kendimizi gözyaşları içerisinde buluyoruz.

Salgın tahmin edilenden daha da büyük, Konu ile ilgili bilim adamları kendimizi bir şekilde ilk bahar mevsimine atmamız gerektiğini söylüyorlar, Ancak insanımızın umursamazlığı bizim var olan drencimizi de gerçekten bitiriyor.

Salgından kurtulmak adına var olan kurallara uymayanların cenazeleri birkaç gün sonra hastanelerin morgundan çıkıyor çok az sayıda cemaatin bulunduğu kişilerin kıldığı cenaze namazından sonra mezarlıkta son buluyor.

İşin şakası kalmadı, Kendimizi bu ileten kurtarmak yakınlarımızı da üzmemek adına Allah rızası için gerekli kuralara uyalım, Alacağımız bizi yormayan önlemler sayesinde hem kendimizi kurtaracağız hem de yakınlarımızın bizim yüzümüzden rahatsızlanmalarının önüne geçmiş olacağız.

İstenilen sadece Maske-Mesafe-Hijyen.

Çok şey mi istiyoruz ?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37