2004 yılından itibaren katıldığı bütün seçimleri kazanarak Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı olan İbrahim Karaosmanoğlu yarın akşam yani 14 Mart Perşembe akşamı saat 18.30’da Antikkapı’da düzenlenecek bir yemek ile başkanlığa  veda edecek.

15 gün sonra yani 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimde Tahir Büyükakın, Serdar Kaman, Birol Aydın ve Ziya Topal gibi isimler İbrahim Karaosmanoğlu sonrası dönem için Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı olmak adına sürecin başlaması ile birlikte olanca güçleri ile çaba gösteriyorlar.

31 Mart sonrasında görevi seçilecek yeni belediye başkanına bırakacak olan İbrahim Karaosmanoğlu bilindiği gibi 15 yıldır görevde. Karaosmanoğlu’nun bu 15 yıllık dönemde ne yapıp ne yapamadığı bir tarafa herkesin benim başkanım diyebileceği birleştirici kişiliği ile daha da önemlisi çevreye olan duyarlılığı ile hatırlanacak ve övgü dolu ifadeler ile anılacak bir başkan profili oluşturdu.

15 yıl kabul etmek gerekir ki insan hayatında oldukça uzun sayılabilecek bir zaman dilimi. Bu kadar süre içerisinde Kocaeli gibi sanayinin başkenti olarak tanımlanan bir kentte başkanlık yapabilmek kolay iş değil. Meseleye bu çerçeveden bakıldığında bile Karaosmanoğlu’nun başkanlığı siyaseten kendisine en ters kişilerden bile övgü almıştı.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimde Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığını kimin kazanacağını şimdiden bilmek zor. Kocaeli’de AK Parti’nin gücü malum. 2009 ve 2014 yıllarında 12 İlçe belediye başkanlığı ile birlikte Büyükşehir belediyesini de kazanmasından dolayı herkes seçimi AK Parti adayı Tahir Büyükakın’ın kazanacağını öngörüyor ancak hepimiz biliyoruz ki sandıklar açılmadan kimin ne söylediğinin pek de bir önemi yoktur.

Seçime 15 gün kala siyaset ile iştigal eden herkes "Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığını kim kazanırsa kazansın hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Başta Büyükşehir olmak üzere 12 ilçe belediyesindeki tüm üst kadrolar tamamen değişecek” fikrini sonuna kadar savunuyor.

İbrahim Karaosmaoğlu’nun 2004 yılında belediye başkanı olmasından sonra oluşturduğu kadro içerisinden herhangi birisi daha üst bir makama gitmedikçe, yani vali ya da devletin başka bir kurumunda görev almadıkça varlığını sürdürdü.

Karaosmanoğlu’nu yakından tanıyanlar kendisinin kurum içerisinde görevlendireceği bürokratları birden bire koltuğa oturtmadığını, aşağıdan yukarıya doğru bir işleyişten sonra o bürokratın tepe noktalara gelebildiğini de bileceklerdir.

Dolayısı ile İbrahim Karaosmanoğlu’nun 2004 yılında belediye başkanı seçilmesi ile birlikte beraber çalıştığı bürokratların pek çoğu bugün halen daha büyükşehirde görev yapıyor. 

Bir kurumda ya da aynı yerde 10 yıl 15 yıl görev yapmanın verdiği yorgunluk zaten belli bir zamandır herkes tarafından seslendiriliyor ve henüz aday belli değilken bile "31 Mart tarihinde Karaosmanoğlu tekrar aday gösterilse dahi kadroların mutlaka değişmesi gerekiyor" fikri ağır basıyordu.

Neticede  AK Parti genel merkezi 31 Mart tarihinde Büyükşehir adayı olarak Tahir Büyükakın’ın gösterince seçim sonrası kadroların hemen hemen tamamının değişmesi artık kaçınılmaz oldu. Büyükakın kazanırsa var olan kadronun ne kadarının değişeceği sorusuna bir kaç cevap verilebilir ancak Büyükakın dışında kim kazanır kazansın kadroların tamamında değişim kaçınılmaz.

Henüz aday belli değilken çay içip sohbet ettiğimiz bir üst düzey bürokrat "Ben bu göreve İbrahim Başkan ile birlikte geldim. Göreve geldiğim günden itibaren de kendisinin bize verdiği talimatları elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalıştım. İbrahim başkanın olmadığı bir yapıda bizim de kenara çekilmemiz, yeni gelen başkanın elini rahatlatmamız gerekiyor" diyerek sürecin nasıl işlemesi gerektiği ile ilgili düşüncelerini söylemişti.

Bir kaç gün önce gazeteci dostumuz Engin Şahin bizim de katıldığımız şekilde “İbrahim Karaosmanoğlu seçildikten sonra hep güçlü genel sekreterler ile çalıştı” fikrini öne sürmüştü.  Büyükşehir belediyesini kendisine göre güvenilir ve son derece karizma genel sekreter ile yönetme yoluna giden Karaosmanoğlu’nun bu yönetim anlayışının da 31 Mart tarihinden sonra nasıl bir şekilde yürüyeceğini de bekleyip göreceğiz.

Adaylardan Tahir Büyükakın  Bilecik Valiliği öncesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcılığı ve genel sekreterlik yaptığından, belediye yönetimini işin mutfağında öğrenmiş durumda ve bu durum dolayısı ile muhtemelen seçildiği taktirde genel sekreter olarak kiminle çalışacağı da şu an ajandasında kayıtlı bir şekilde bekliyor.

Tahir Büyükakın dışında başkanlığı kim kazanırsa kazansın başta genel sekreter olmak üzere bütün üst düzey bürokratların değişeceğini hem mevcut bürokrasi biliyor, hem de adayların mensubu olduğu partilerin yöneticileri. Dolayısı ile her halükarda değişim kaçınılmaz.

İbrahim Karaosmanoğlu’nun vedasından sonra 15 yıldır süt liman çalışan Kocaeli Büyükşehir bürokrasi çarkının  31 Mart sonrası tamamen tersine döneceği  gerçeğini de göz önünde bulundurduğumuzda Büyükşehir bürokratlarının "Keşke İbrahim başkan bir dönem daha aday gösterilse idi" şeklindeki temennilerinde de ne kadar haklı oldukları ortaya çıkıyor.

Biz 15 yıllık İbrahim Karaosmanoğlu dönemini Kocaeli için huzur dolu yıllar olarak değerlendiriyoruz. Sakin ve uzlaşmacı kişiliği, tartışmadan uzak yapısı, 7/24 arandığında ulaşılacak bir başkan olması kendisinden sonra seçilecek başkan içinde yol haritası olacaktır.

İbrahim Karaosmanoğlu’na bundan sonraki hayatında sağlık ve esenlik dolu günler temenni ediyoruz. Başkanlık yaptığı 15 yıllık zaman dilimi içerisinde vatandaşın faydasına olacak hangi talep varsa gece yarılarına kadar aradığımızda telefonumuza cevap veren bir ağabey olarak bundan sonra da bize ne zaman ihtiyaç duyarsa yanında olacağımıza söz veriyoruz.

Siyaset biter, dostluk devam eder.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37