Hatırlayan okuyucularımız vardır, Kocaeli büyükşehir belediye başkanlığını kazandıktan belli bir zaman sonra Tahir Büyükakın ile ilgili olarak 'HAYAL SATMAYAN ADAM' başlıklı bir yazı kaleme almış ve sanayinin başkenti olarak bilinen bir yerleşim merkezinde Kocaeli’nin son derece sakin ve samimi bir dönem geçireceğini anlatmaya çalışmıştık.

Sözünü ettiğimiz yazıyı kaleme aldığımızda ortada henüz Koronavirüs belası yoktu, Dolayısı ile Tahir Büyükakın’ın öncelikle beraber çalışacağı ekibi yeniden dizayn edeceğini sonrasında ise İstanbul-anlara-İzmir  gibi lokomotif illerin Milet ittifakına geçtiği bir dönemde Büyükakın’ın  kaybedilen bu seçim merkezlerinin yükünü de omuzlamak  gibi bir sorumluluğunun olacağını anlatmaya çalışmıştık.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçim sonrası yerel yönetimlerin içerisinde düştüğü ekonomik kriz elbette ki Kocaeli içinde son derece büyük bir handikaptı ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi “Sanayinin başkenti” olarak bilinen Kocaeli genelinde “her kesim ile uyumlu” bir belediye başkanının diğer seçim bölgelerine göre süreci fazla yara bere almadan götüreceği  kanaati hakim olmuştu.

Tahir Büyükakın gibi uzun yıllardır Kocaeli büyükşehir belediyesinde görev yapmış, belediye başkan adayı seçildiği tarihe kadar Bilecik Valiliği görevinde bulunan bir yöneticinin Devlet yönetiminin her iki tarafını da bilen birisi olarak fazla zorlanmayacağı herkesin ortak kabulü iken futbol deyimi ile “Gol beklemediğimiz yerden geldi” ve Koronavirüs Salgını bütün dünya ile bütün Türkiye ile birlikte Kocaeli ve çevresini de sarıp sarmaladı.

Tam olarak ülke gündemine 11 Mart tarihinde giren Koronavirüs salgını başlar başlamaz hatırlamakta fayda var Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın” Salgının en fazla olduğu 4-5 yerleşim merkezi içerinde Kocaeli’de var” şeklindeki açıklaması herkesten fazla Tahir Büyükakın’ın omuzlarındaki yükü kat be kat daha fazlalaştırmıştı.

Koronavirüs salgının 11 Mart tarihinde hayatımıza tam olarak girdiği tarihin üzerinden bugün itibarı ile aşağı yukarı 63 gün geçti, özelikle 30 büyükşehir ile birlikte Zonguldak ilimizde Salgına karşı alınan tedbirlerin en üst noktaya çıktığı Kocaeli’de  belediye başkanı Tahir Büyükakın “63 günde 63 saat uyudumu” doğrusu çok merak ediyoruz.

Dikkat edin tedbirlerin en üst noktaya taşıdığı 30 büyükşehir belediye içerisinde Koronavirüs yada diğer çalışmalar ile ilgili olarak en ufak bir olumsuzluğun, en küçük bir hoşnutsuzluğun yaşandığı tek il muhtemelen Kocaeli’dir.

Salgın sürecinin başlaması ile birlikte başta Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve tedbirlerin uygulanmasında ön cephede bulunan Emniyet müdürü Veysel Tipioğlu  olmak üzere tüm belediye başkanları, bölge milletvekilleri ve var olan tüm bürokratlar ile son derece uyumlu bir çalışma temposu yakalayan Büyükakın  Kocaeli’ni Koronavirüs salgını süresince siyasetin nerede ise hiç konuşulmadığı bir yerleşim merkezi haline getirdi.

Bu süreçte bizde elimizden geldiği kadar süreci izledik, Sabah erken saatlerinden gece yarılarına kadar

-Acaba Ulaşım seferlerinde aksama varmı.?

-Acaba vatandaşın çöpleri alınıyormu? (Her ne kadar bu görev ilçe belediyelerinde olsa da)

-Çalışanların  maaşlarında bir aksama varmı.?

-İlçe belediyelerinde bir koordinasyon eksikliği varmı.?

-Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerde bir sorun yaşanıyormu.?

İle başlayan ve kentin yaşamını olumsuz etkileyecek bir aksama varmıdır.?

Sorularına cevap bulabilmek adına 12 ilçede yaşayan dostlarımıza telefon ettik, var olan diğer araçlar ile iletişime geçtik, AK Partiye en muhalif isimler ile konuştuk  ve günün sonunda ortaya Tahir Büyükakın ismi çıkınca “Helal olsun gösteriş yapmadan, kimseyi ötelemeden” hizmet yapıyor cevabını aldık.

Böylesi sorunlu bir zaman dilimi içerisinde Gebze’ye 80 trilyonluk bir yatırımın yapılması da bizim çok sevdiğimiz 'Ekmek kadayıfının üzerine kaymak' oldu

Netice:  Vatanını en çok seven görevini en iyi şekilde yapandır…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37