Şu sıralar tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin ana gündem maddesi Koronavirüs (Kovid-19) salgını, Özellikle son birkaç gündür gündemde var olan bütün hadiseleri bir tarafa iten Koronavirüs tehlikesi yüzünden vatandaş bütün önceliklerini ötelemiş durumda.

“Virüs söylenildiği kadar tehlikelimidir, bir anda çok sayıda insan virüs dolayısı ile hayatını kaybedecekmidir?” şeklindeki sorulara şu an hiç kimse net bir cevap veremiyor, Dalga dalga gelen ve her geçen saat itibarı ile insanları etkisi altına alan Virüs herkesin geleceğini karartmış durumda.
Koronavirüs’ün sadece tek bir ülkeyi değil dünyada var olan bütün ülkeleri etkisi altına aldığından olsa gerek bu memleketlerdeki yöneticilerin tamamı belki de çok uzun yıllar sonra var olan bir tehlikeye karşı tek vücut haline gelmiş durumdalar.

Dikkat edilirse sosyal hayatımızı etkileyen ne kadar önlem varsa birbiri ardına sıralanıyor, Okulların tatil edilmesinde, spor karşılaşmalarının iptal edilmesine, çok gerekli olmadıkça yurt dışı seyahatlere izin verilmemesine kadar alınan son derece önemli tedbirlerin bundan önce meydana gelen çok büyük felaketler sırasında hayata geçirilmediğini biliyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin sade bir vatandaşı olarak bizde Koronavirüs’ün tehlikeli etkilerine denk gelmemek en azından yakalanmamak adına temizlikle ilgili zaten var olan alışkanlıklarımızı biraz daha çoğaltmaya gayret ediyoruz.

Hepimiz biliyoruz ki sadece Koronavirüs değil var olan bütün salgın hastalıkların temel çaresi temizliktir, elimizi, yüzümüzü her zamankinden daha fazla yıkamaya , elden geldiği kadar bütün vücudumuzu temizlemeye, kullandığımız eşyaları dezenfekte etmeye gayret gösterdiğimiz an zaten hangi salgın hastalık olursa olsun ilk tedbirleri almış oluyoruz.

Böylesi bir salgın tehlikesi sırasında da elimizden geldiği kadar hijyene dikkat ediyor bizimle birlikte etrafımızda bulunanlara da “Aman ha elinizi yüzünüzü daha sık yıkayın, çalıştığınız ortamı temiz tutun, grip olmamaya, nezleye yakalanmamaya özen gösterin, tükettiğiniz sebze ve meyveleri iyice yıkamadan yemeyin” gibi tavsiyeleri şu sıralar daha fazla tekrarlıyoruz.

Vatandaşın kendisi ile ilgili önlemleri biraz endişe ama daha çok korku ile aldıklarından hiçbir şüphemiz yok, Herkes elinden geldiğince bu salgından kurtulmanın en azından yakalanmamanın mücadelesini veriyor ve iş geliyor Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte dünyadaki diğer ülkelerin bu sıkıntıdan kurtulmak adına ne gibi önlemler aldığına.

Dün bizimde kaleme aldığımız kriz fırsatçığı ile ilgili yazımızdan sonra aşağı yukarı tüm yerel yönetimlerin on liralık mamulü elli liraya yükselten fırsatçılara karşı hatırı sayılır oranda denetleme yaptığına şahit olduk, Yapılan bu uygulama ve denetlemelerden de vatandaşın memnun olduğunu söylememiz gerekiyor.

Konu ile ilgili muhatapların bu aşamadan sonra olup biteni vatandaşlara olduğu gibi anlatmaları, gizli saklı bir şey yapmamaları krizin ve korkunun zaman içerisinde aşılmasına vesile olacaktır, O zaman zarfında da tüm dünyanın başına bela olan bu salgın ile ilgili dünyadaki bilim insanlarının bir çözüm bulacaklarına inanıyoruz.

Şu ara normal vatandaşın yapması gereken iş temizlik ve hijyene her zamankinden daha fazla dikkat etmeleridir, bundan başka zaten alacağımız bir önlem yoktur.

Allah tüm insanlığı korusun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37