"2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" Bursa, özel etkinliklere ev sahipliği yapacak

- Etkinliklerinin sadece Bursa ile sınırlı kalmaması, TÜRKSOY'a bağlı ülkeler, Avrupa kentleri ile tüm Türkiye geneline yayılması kararlaştırıldı

21 Ekim 2021 Perşembe 16:47

BURSA (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edilen Bursa, birbirinden özel etkinlik ve gösterilere ev sahipliği yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara'daki 2022 Bursa Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin planlama toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Etkinlik planlamasının Bakan Ersoy'a anlatıldığı toplantıda, etkinliklerinin sadece Bursa ile sınırlı kalmaması, TÜRKSOY'a bağlı ülkeler, Avrupa kentleri ile tüm Türkiye geneline yayılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ersoy, Bursa'nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Etkinlikler çerçevesinde, Bursa'yı kültür ve sanatın önemli bir merkez istasyonu haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Ersoy, şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığının 2022 yılı takvimine aldığı dünya çapında birçok büyük etkinliğin, gala ve ilk gösterimlerin de Bursa'da yapılması planlanıyor. 2022 yılı, Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı. Yine aynı yıl içinde 100 yaşına girecek Mudanya Mütarekesi'ni de önemsiyoruz. 2022 yılı, Türk İslam dünyasında Vesilet'ün-Necat eseriyle 'Mevlid şairi' olarak da tanınan Ulu Cami'nin ilk imamı Süleyman Çelebi'nin vefatının 600. yılı. Bu çerçevede, Süleyman Çelebi de yad edilecek. Türk dünyası için büyük önem taşıyan Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'nin de etkinlikler çerçevesinde, İstanbul'un ardından Bursa'da yapılamasına ilişkin çalışmalar sürüyor."

Aktaş da etkinliğin Bursa'nın turizm potansiyeline önemli katkı sunacağını ifade ederek, "Ocak ayının son haftasında üye ülkelerin kültür bakanlarının katılımıyla TÜRKSOY Olağanüstü Toplantısı, Bursa'da yapılacak. Dünya çapında ses getirecek birçok organizasyona imza atmaya hazırlanıyoruz. Bursa için çok özel bir yıl olacak. Türk dünyasının, kültür ve sanatın kalbi Bursa'da atacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37