Bursa'nın sokak sanatçıları, vatandaşlara müzik ziyafeti yaşatacak

- 60 sokak müzisyeni, mini bir sınavın ardından aldıkları izin belgeleri ile şehrin farklı noktalarında Bursalılarla buluşacak

10 Nisan 2021 Cumartesi 12:29
Bursa'nın sokak sanatçıları, vatandaşlara müzik ziyafeti yaşatacak

BURSA (AA) - Bursa'da sokak sanatçıları arasından seçilenler, verilen izin belgeleriyle belirlenen noktalarda sanatlarını icra ederek, müzik ziyafeti yaşatacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sokak müzisyenlerinin daha sağlıklı şartlarda çalışabilmeleri için hayata geçirilen "Bursa'nın Her Sokağı Ayrı Bir Şarkı" projesi kapsamında, Orkestra Şube Müdürlüğünce yüzden fazla sokak sanatçısının seçmeleri yapıldı.

Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Nilüfer Göl, Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanı İlker Cansevdi ve Proje Sorumlusu Osman Ali Mirza'dan oluşan jüriden geçer not alan müzisyenlere, izin belgeleri verildi.

Kent Meydanı'nda düzenlenen projenin başlangıç programında, dört müzik grubu, sergiledikleri performansla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve vatandaşlardan tam not aldı.

Aktaş, burada yaptığı konuşmada, güzel bir proje başlattıklarını, sokak sanatçılarının çalışmalarını artık daha kurumsal yapacağını belirterek, "Sokak müzisyenleri, mini bir sınava tabi tutuldu ve 60 arkadaşa bu konuda izin verildi. Şehrin farklı noktalarında belirli periyotlarla Bursalılarla buluşacaklar. Bu çalışmayı, 'Sokak Sanatçıları Festivali'ne dönüştüreceğiz. Bu coşkuyu tüm Bursalılarla buluşturacağız. Umarım müzisyen arkadaşlar, bu sıkıntılı süreçte vatandaşlarımıza moral olur, yüzlerini tebessüm ettirir ve gönüllerini dinlendirir." ifadesini kullandı.

Müzisyen Ceren Kayış da pandemi döneminde herkesin morale ve müziğe daha fazla ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerek, "Duyulan küçük bir melodi bile insana bu dönemde huzur veriyor. Bu süreçte müzisyenler, iş bulamadığı için çok zorlandı. Proje sayesinde hem vatandaşla buluşacak hem de hayatımızı kazanabileceğiz." dedi.

Ardından Başkan Aktaş, müzisyenlere "QR kod"lu izin kartlarını ve katılım belgelerini takdim etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37