banner55

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Ayvalık'ta ziyarete açıldı

18 Haziran 2021 Cuma 11:03
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Ayvalık'ta ziyarete açıldı

BALIKESİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye turuna çıkan "Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı" Ayvalık'ta kapılarını açtı.

İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açılan ve savaş materyalleri, videolar, savaş objeleri, döneme ait açıklayıcı bilgi ve belgelerin sergilendiği tır, Ayvalıklılar tarafın yoğun ilgiyle karşılandı.

Mobil Müze Tırı çocuklarıyla birlikte ziyaret eden bazı anne ve babaların duygulandıkları görüldü.

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde görev yapan 5 kişilik ekibin koordinasyonundaki tırın, ilçede 3 gün ziyaret açık kalacağı öğrenildi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Mobil Müze Tırı Proje Koordinatörü İlker Ateş, Kovid-19 nedeniyle tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Ateş, insanların müzeyi gezerken zaman zaman duygusal anlar yaşadıklarını ifade ederek, "Çanakkale ile alakalı hatıraları olan şehit yakınları, gazilerimiz ve onların yakınları gibi misafirlerimiz de oluyor. Gözyaşlarına hakim olamayabiliyorlar. Bizim görevimiz bu gururu insanlarımıza hatırlatmak, bilmeyenlere de aşılayabilmek." diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37