En anlamlı fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belirlendi

Gölcük Belediyesi ile Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği iş birliği, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun da desteğiyle düzenlenen, “Ezelden Ebede İstiklal Marşımız ve Bayrağımız” konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Aralık 2021 Çarşamba 23:20
En anlamlı fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belirlendi

Gölcük Belediyesi ile Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği iş birliği, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun da desteğiyle düzenlenen, “Ezelden Ebede İstiklal Marşımız ve Bayrağımız” konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Gölcük Belediyesi ile Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği iş birliği, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun da desteğiyle düzenlenen; “Ezelden Ebede İstiklal Marşımız ve Bayrağımız” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belirlendi. İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 100.yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen yarışmaya 59 farklı ilden 479 katılımcı, birbirinden değerli bin 628 fotoğraf gönderdi.

Yarışmada birincilik ödülünün sahibi, “Bayrak Uğruna” adlı fotoğrafı ile Niyazi Gürgen oldu. Yarışmada ikinciliği; “Yıldızlara Selam” adlı fotoğrafla Mustafa Bülent Pırınçcı, üçüncülüğü ise “Nöbet Değişimi” adlı fotoğrafı ile Aynur Bostan kazanırken Hasan Güzel, Muhammed Şuayp Oral ve Özkan Bilgin de mansiyon ödülü kazandı.

BAYRAK SEVDASINI YANSITAN KARELER YARIŞTI

İstiklal Marşı ve Türk bayrağının en anlamlı halini anlatan karelerin katıldığı yarışmada, toplamda 34 eser de sergilenmeye hak kazandı. Yarışmanın birincisi 4 bin TL, ikincisi 3 bin TL, üçüncüsü 2 bin TL, mansiyon eser sahipleri ise 1000’er TL’lik ödülün sahibi oldular.

34 FOTOĞRAF SERGİLENMEYE HAK KAZANDI

Yarışmada sergilenmeye hak kazanan 34 eser, fotoğraf sanatçılarının isimleri işe şöyle; Abdurrahman Çetin-“Coşku”, Ahmet Harmancı-“Çocuk”, Ali Kemal Yanık-“Bayrak Sevgisi”, Arzu İbranoğlu-“Bayrak”, Aytuğ Bayer-“İstikbal Göklerdedir”, Aytül Akbaş-“Türk Yıldızları”, Burak Demir-“Değerimiz”, Caner Başer-“Bayraklı Baba”, Elif Kürleyen-“Zafer”, Emir Bağcı-“Şehit Cenazesi”, Erdal Yavuzak-“Bayrak”, Hakan Gümüş-“Hazine”, Hasan Uçar-“İyi ki Vardın Eren”, İbrahim Aysündü-“Özgürlüğün Sesi”, Kadir Tezel-“Balon”, Mehmet Yılmaz-“Türk Yıldızları”, Mehmet Aslan-“Pokut”, Mehmet Turan Döner-“Bayram Coşkusu”, Melih Sular-“Tören”, Muzaffer Murat İlhan-“Çay”, Ömer Şahin-“Al Bayrak”, Orhan Kartal-“Hallaç”, Özgür Hüseyınbaş-“Ataya Saygı”, Özgür Seçmen-“Bayrak”, Özkan Bılgın-“Bayrak Altında İftar”, Ragıp Sarı-“Bayrak ve Çocuk”, Salim Şimşek-“Şehitlere Saygı”, Seyit Konyalı- “Balıkçı”, Tuna Akçay-“Sisin Ardı”, Tuna Akçay-“Solo TÜRK”, Uğur Çimen-“Birliktelik”, Veli Dölek-“Bingöl”, Yalçin Çifçi-“Atam İzindeyiz”, Zühal Deniz Tetik-“Mutluluk”.

BAŞKAN SEZER’DEN SANATÇI VE JÜRİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Yarışmaya yoğun katılımın olduğunu söyleyerek tüm katılımcıları kutlayan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Yarışmanın fotoğraf sanatında uzman isimlerinden oluşan jüri üyeleri; İFSAK Onur Üyesi (AFIAP) Nevzat Çakır’a, Fotoğraf Sanatçısı Özcan Taras’a, GFSD Y.K.B. (AFIAP) İsmail İkiz’e ve FOTOGEN (EFIAP) Zehra Soylu Çöplü’ye, dereceye giren ve katılan fotoğraf sanatçılarına can-ı gönülden teşekkür ederim. Gölcük’ün adının kültür ve sanatla duyurulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37