Kartepe’de Türk İşi Dondurma sinema gecesi

Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla hayata geçen “Yazlık Sinema Günleri” bu hafta sonu Türk sinemasının güzel örneklerinden olan “Türk İşi Dondurma” filmi 22 Ağustos 2020 Cumartesi günü Kartepelilerle buluşacak.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ağustos 2020 Salı 11:34
Kartepe’de Türk İşi Dondurma sinema gecesi

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla hayata geçen “Yazlık Sinema Günleri” bu hafta sonu Türk sinemasının güzel örneklerinden olan “Türk İşi Dondurma” filmi 22 Ağustos 2020 Cumartesi günü Kartepelilerle buluşacak.

Açık havada sinema izleme keyfini nostaljik olmaktan çıkaran Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla hayata geçen “Yazlık Sinema Günleri” bu hafta sonu “Türk İşi Dondurma” filmi ile devam ediyor. 22 Ağustos 2020 Cumartesi günü saat 21.00’de Ertuğrul Gazi Mahallesi / Kanal Park’da yapılacak olan gösterime Kartepelilerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

OYUNCU KADROSU

Yönetmen koltuğunda Ayla filminin yönetmenliğini üstlenen Can Ulkay'ın oturduğu Türk İşi Dondurma'nın senaryosunu Gürkan Tanyaş kaleme aldı. Başrollerinde Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay'ın bulunduğu gerçek bir öyküden uyarlanan filmin kadrosunda Will Thorp, Marleen Mathews, Tristan Alexander ve James Farley gibi yabancı isimlerde isimler yer alıyor.

TÜRK İŞİ DONDURMA KONUSU NEDİR?

Yaşamını Avustralya'da sürdüren iki Türk, geçimlerini el arabası ile dondurma satarak ve devecilik ile sağlamaktadır. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale'ye cepheye gitmeye karar verir ancak adadan ayrılmalarına izin verilmez. Bu sırada İngilizlerce Avustralya'da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya ve asker devşirmek için broşür dağıtılmaya başlanır. Bunu öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya'da vermeye karar verir.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37