banner55

Mehteran takımı İstanbul’un fethi için yürüdü

İstanbul’un fethinin 567. yıl dönümü nedeni ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, İzmit Yürüyüş Yolu’nda konser verdi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Mayıs 2020 Cuma 23:27
Mehteran takımı İstanbul’un fethi için yürüdü

Osmanlı Hükümdarı Padişah Fatih Sultan Mehmet (II. Mehmed) ve askerleri İstanbul’u, 29 Mayıs 1453 tarihinde, uzunca hazırlık ve mücadele sürecinden sonra fethederek tüm Türk ve Müslüman alemine hediye etti. Tüm Türkiye’de İstanbul’un fethinin 567. yılı çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Kocaeli’de de Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, İzmit Yürüyüş Yolu’nda marşlar eşliğinde yürüyerek vatandaşlara doyumsuz bir konser verdi.

MARŞLAR ÇALARAK YÜRÜDÜLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, İzmit 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndan çaldığı marşlar ile yürüyüşüne başladı. Çaldığı marşlar ile Yürüyüş Yolu’na geçen Mehter Takımı vatandaşlar tarafından alkışlar ile karşılandı. Vatandaşlar Mehter Takımı’nı heyecanlı ve meraklı gözler ile izledi.

FETİH MARŞINI ÇALDILAR

Yürüyüş yolunun yarısında duran mehteran takımı burada vatandaşlara Fetih Marşını çaldı. Vatandaşların da mehteran takımının çaldığı marşlara eşlik ettiği yürüyüşte coşkulu anlar yaşandı. Mehteran takımı konserini, Merkez Bankası’na kadar sürdürdü.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37