Yeni Jan Dark kim olacak?

Oyuncu seçmeleri yapılacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ağustos 2016 Çarşamba 20:51
  Yeni Jan Dark kim olacak?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sergilenecek olan Jan Dark oyunu için oyuncu seçmeleri yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahnelenecek olan Bernard Shaw’ın Jan Dark oyunu için oyuncu seçmeleri gerçekleştirilecek. Seçmeler 21-22 ve 23-24 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda yapılacak. Seçmelere üniversitelerin Devlet Konservatuvarı ya da Güzel Sanatlar Fakültesi  tiyatro, opera, modern dans ve müzikal bölümlerinden mezun olan oyuncu adayları katılım gösterebilecek. Oyuncu seçimi sadece Jan Dark rolü için olacağı için bayan oyuncu adayları katılım sağlayacak.
 

FOTOĞRAFLI ÖZGEÇMİŞ
Seçmelere katılmak isteyen oyuncular, fotoğraflı özgeçmişiyle  kişisel olarak Kocaeli Şehir Tiyatroları Halkla İlişkiler birimine ya da [email protected] adresine e-posta yoluyla başvuru yapabilecek. 15 Ağustos mesai bitimine kadar başvuru yapabilecek adayların bu tarihten sonra yapacakları başvurular kabul edilmeyecek.
 
İKİ AŞAMALI SEÇME
Şehir Tiyatrolarında yapılacak olan seçme iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Birinci aşamada tüm adaylar aynı saatte beden ısınmasına alınacak. Daha sonra gruplara ayrılarak oyuncuların uyum becerilerine bakılacak. Son olarak tekli performans için sahneye davet edilecekler. Seçmeye katılacak adaylar, Jan Dark oyunundan belirlenen monoluğu  oynaması, ayrıca aynı monoloğu   iki dakikayı geçmeyecek bedensel performansla sahnelemesi istenecek. Öte yandan her oyuncunun müzik ve ritim duygusuna bakılacak.
 
İKİ GÜN SÜRECEK ATÖLYE
Seçmelerde birinci aşamayı geçmeyi başaran adaylar, iki gün atölyenin de yer alacağı ikinci aşamaya girmeye hak kazanacak. İkinci aşamaya kalan adaylar oyunun ana kadrosuyla oyunculuk atölyesi yapacak. Atölye sonunda Jan Dark’ı oynayacak oyuncu belirlenecek. Ayrıca seçmeler süresinde konaklama masraflarını kendileri üstlenecek. 
Son Güncelleme: 10.08.2016 23:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37