İmamoğlu’ndan ‘partizanlık’ göndermesi

İstanbul'da Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nda düzenlenen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partizanlık göndermesinde bulunarak "Oy versin, vermesin; 16 milyon İstanbullu bizim. Kimsenin malı mülkü değil" dedi.

10 Ağustos 2021 Salı 13:33
İmamoğlu’ndan ‘partizanlık’ göndermesi

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'da Sarıgazi İstasyonu’na ulaşan TBM makinasının geçişi için bir tören düzenlendi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte, CHP PM üyesi Eren Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir ve İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da katıldı.

TBM geçişi için düzenlenen etkinlikte ilk konuşmayı yapan İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin, 4 ilçeden geçecek 8 istasyonlu hattın geçmişi, şu andaki hali ve geleceğiyle ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

öz konusu hattın Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinden geçtiğini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

“SİYASET ÜSTÜ BİR TAVIR BEKLİYORUM”

“Biliyorsunuz; 2018’de bu hatları durduran Belediye Başkanı, ‘Bana oy veren yerlere tabii ki metro yapacağım’ demişti. Bak biz, bize oy vermemiş, başka ilçelerin yönettiği 4 ilçeye metro yapıyoruz ve para bulmaya çalışıyoruz. Oy versin, vermesin; ya 16 milyon İstanbullu bizim. Bu 4 ilçe, en az o ilçenin belediye başkanları kadar, bizim. Ben hep söylüyorum: ‘Ümraniye, Çekmeköy Sultanbeyli Sancaktepe belediyelerinde benim hakkım var.’ En az benim o belediyelerde olduğum kadar, o belediye başkanların da Büyükşehirde hakkı var. Böyle. Kimsenin malı mülkü değil yani. Bu güzel hizmetlerin, bu güzel projelerin sağlıklı bir şekilde yürümesi için, gerçekten siyaset üstü bir tavırla yol almamız lazım. Bu siyaset üstü tavrı, erdemi, meclisteki bütün meclis üyesi arkadaşlarımdan bekliyorum siyasi parti ayrımı yapmaksızın. Mecliste bulunan bütün siyasi partilere mensup meclis üyelerimizden, İstanbul öncelikli düşünmeye, İstanbul'a hizmeti düşünmeyi sağlayan iyi niyeti, samimiyeti, erdemi bekliyorum.”

Metronun, çevre dostu bir yatırım olduğunu ifade eden İmamoğlu, İstanbul ve halkın ihtiyaç duyduğu her noktasına metroyu ulaştırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti. "Sadece mevcutlarla değil, hazırladıklarımızla beraber, gerçekten bu şehri dünyanın metro açısından en donanımlı kentlerinden birisi haline getirme konusunda yüzde 100 kararlıyız" diyen Başkan İmamoğlu, "Uyum içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Her şeyimiz halkın huzurunda oluyor. Yüklenici firmalar -efendim bizden önce ihaleyi almış, almamış- işini yapıyorsa, başımızın üstünde yeri var" diye konuştu.

TEK YÖNDE SAATTE 64 BİN 800 YOLCU TAŞINACAK

Kentin Anadolu bölümündeki karayolu trafiğini rahatlatması beklenen ve iki yaka arasındaki araç geçişlerini düşüreceği ön görülen hat, 8 istasyondan oluşacak. 10,9 kilometrelik hattaki yolculuk süresi, 16 dakika olacak. Hat ile saatte tek yönde 64 bin 800 yolcu taşınacak. Hat; Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinden geçecek.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın devamı niteliğinde olan yeni hat hizmete açıldığında, hazır durumdaki Marmaray ve Metrobüs hatları, uygulama projeleri tamamlanan Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren ve Yenidoğan-İmes-Soyak Yenişehir Metro hatları ile yapım aşamasındaki Hastane-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hattı, Dudullu-Bostancı Metro Hattı ve Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile entegre olacak.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37