Son birkaç yıldır Türkiye’de ayak basmadık vatan toprağı bırakmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Çayırova, Darıca ve İzmit ilçelerinde de ziyaret gerçekleştireceği haberi, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız tarafından kamuoyu ile paylaşmasının ardından, kendisi ile birlikte Çayırova ilçe Başkanı İlhami Bayrak, Darıca İlçe başkanı Güven Altay ve İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz için de uykusuz geceler, telaşlı ve stres dolu günler başlamıştı.

Kentlerinden genel başkan çıkaran şehirlerin il ve ilçe teşkilatları için son derece büyük zorluklar vardır. Her ne kadar eskisi kadar olmasa da hemşerim memleket nere? geleneği henüz daha bizim ülkemizi terk etmediği için, her şehir merkezi genel başkanın kenti olmanın zorluğunu yaşar durur.

Böyle bir süreçte

Recep Tayyip Erdoğan için Rize

Devlet Bahçeli için Osmaniye

Ahmet Davutoğlu için Konya

Kemal Kılıçdaroğlu için Tunceli ne ifade ediyorsa

Meral Akşener için de Kocaeli o anlamı taşıyor.

Dolayısı ile her genel başkan ister iktidarda olsun ister muhalefette olsun kendi memleketine, doğduğu topraklara gittiğinde en iyi şekilde karşılanmak ve ağırlanma arzusu taşır.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Mayıs 2022 Perşembe günü yukarıda belirttiğimiz gibi Çayırova, Darıca ve İzmit ilçelerini ziyaret edeceği netleştikten sonra zaten uyku ile fazla arası olmayan İl Başkanı Şanbaz Yıldız, kendisini sabahlara kadar uykusuz bırakacak bir sürecin içerisinde buldu.

Bu süreçte bitip tükenmeyen ilçe başkanları toplantısı yapıldı. 

Meral Akşener’in nerede dinleneceği, görsellerin hangi güzergahlara asılacağı, güvenlik birimleri ile nasıl bir koordinasyon sağlanacağı, Akşener’in ziyaretleri hangi noktalarda yapacağı, karşılama heyetinde kimlerin olacağı ile başlayan yüzlerce soruya saatler süren toplantılarda cevap bulunmaya çalışıldı.

Bu tür etkinliklerde 99 tane yapılması gereken çalışmayı tamamlayıp geriye kalan bir çalışmayı unuttuğunuzda, unutulan o bir eylem 99 çalışmanın tamamını çöp yapacağından her bir maddenin tekrar tekrar üzerinden geçilmesi gibi bir mecburiyet ortaya çıkıyor.

Biz o ana kadar nerede ise her gün bir araya geldiğimiz, en azından telefon görüşmesi yaptığımız Şanbaz Yıldız, Güven Altay ve İlhami Bayrak ile irtibatı nerede ise tamamen kaybettiğimizi hatırlıyoruz.

Meral Akşener’in ziyaretine günler kalıp herkesin adrenalinin biraz daha tavan yaptığı anlarda İYİ Parti'nin Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ile artık tam bir en üst düzey bürokrat olarak değerlendirdiğimiz Meral Akşener’in protokol müdürü Sinan İnce’de yapılan çalışmaların en son durumunu görmek ve eğer varsa eksiklikleri gidermek adına Çayırova, Darıca ve İzmit’e kamp kurunca, program için yapılan hazırlıklarında son aşama geldiği belli oldu.

Biz dün (Perşembe) saat 11.30 gibi Çayırova’ya ulaşmak adına İYİ Parti'nin Kocaeli İl Başkan yardımcılarından Nusret Acur, Burak Aytaş ve Gebze Belediye Meclis Üyesi Birol Elüstü ile birlikte hareket ettiğimizde, tüm çalışmaların tamamlandığı ve herkesin Meral Akşener’i beklediğini fark ettik.

Saat 13.00 olup İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Çayırova Fatih caddesine giriş yaptığında binlerce vatandaşın yaptığı tezahürat eşliğinde esnaf ziyaretleri de başlamıştı.

Her zamanki gibi rastgele işyerlerine giren ve onların sorunlarını birinci ağızdan dinleyen Meral Akşener, Çayırova’daki son işyeri ziyaretini gerçekleştirdiğinde biz de Aydemir Özcan ile birlikte istikamet Darıca diyerek yola koyulduk.

Darıca Çınaraltı Meydanı bugüne kadar kaç siyasetçiye, kaç genel başkana ev sahipliği yaptı Allah bilir. Güven Altay yönetimindeki İYİ Parti Darıca ilçe yöneticilerinin adeta bir gelin gibi süsledikleri Çınaraltı Meydanı, Meral Akşener’in otobüsten inip vatandaşa hitap etmeye başladığı andan itibaren doldu taştı.

Böylesi canlı ve heyecanlı bir kalabalığı gören Meral Akşener bize göre son dönemlerin en harika konuşmalarından birisini daha gerçekleştirdi. Konuşması devam ederken sorunlar altında ezilen birkaç vatandaşımıza mikrofon verdi, onların var olan sorunlarını kendi ağızlarından kamuoyu ile paylaşmalarına imkan tanıdı.

Konuşma sonrasında her zaman olduğu gibi esnaf ziyaretlerine Darıca’da da devam eden, sorunları birinci elden dinleyen Meral Akşener son derece sıcak bir havada gerçekleşen Darıca ziyaretinden en üst noktadaki memnuniyetimi orada ilçe başkanı Güven Altay ile paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in son durağı olan İzmit’e girdiğinde ortaya çıkan manzara o alanda bulunanlar tarafından son birkaç güne kadar İYİ Parti'nin Kocaeli’den Ankara’ya 3 milletvekili göndereceği gerçeği vardı, ancak bugün araştırma şirketlerinin Kocaeli ile ilgili sonuçları ve Akşener’in kendi evinde estirdiği rüzgar sonrası 4. hatta 5. milletvekilliğinin hiç kimse için sürpriz olmamalı görüşü hakimdi.

Bizim gün boyu gördüklerimiz Ankara’dan, İstanbul’dan gelen siyasetçilerimiz ile sohbetlerimiz, programını bizimle birlikte gün boyu takip eden gazeteci arkadaşlarımızdan edindiğimiz izlenimleri üst üste topladığımızda Meral Akşener’in, Kocaeli’den son derece mutlu ve güzel izlenimler ile ayrıldığını söyleyebiliriz.

Ziyaret ile ilgili İYİ Parti'nin milletvekilleri, Genel başkan yöneticileri çok çalıştı. İYİ Parti'nin, Kocaeli’deki 12 ilçe başkanı da hiç yüksünmeden, of demeden hazırlıkların tümüne gece gündüz demeden destek sundular.

Ancak bu süreçte

İl Başkanı Şanbaz Yıldız,

Özellikle İl başkan yardımcıları Nusret Acur, Cenk Erbil, Kaan Dilmen, Buğra Yiğit Kılıç,

Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak ve yönetimi,

Darıca İlçe Başkanı Güven Altay ve yönetimi,

İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve yönetimi

ile Köseköy’den, Çayırova’ya kadar olan son derece geniş bir alanda herkesin ziyaretten haberdar olmasını sağlayan afiş ve diğer görsellerin basımında ve yerlerine ulaştırılmasında 7/24 uykusuz bir şekilde sabahlara kadar büyük bir sorumluluk duygusu ile çalışan İYİ Parti Gebze Belediye Meclis Üyesi Birol Elüstü.

Birol Elüstü’nün zaman mevhumu dinlemeden bastığı afişleri gece yarılarından sabahlara kadar tüm bölgeyi donatan isimsiz kahramanlar alkışı hak ettiler.

Bir de başından beri ziyaret programını haberleştirip, dakika dakika başta Kocaeli olmak üzere tüm iletişim kanalları ile kamuoyuna aktaran Yüksel Ercan..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37