Saat dokuzu beş geçe
Atam Dolmabahçe'de
Gözlerini kapamış
Bütün Dünya ağlamış

Doktor doktor kalksana
Lambaları yaksana
Atam elden gidiyor
Çaresine baksana...

Daha ilk okul yıllarından itibaren aklımızda kalan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bu şiiri bilmeyen nerede ise yok gibidir. Her 10 Kasım tarihinde bir anda aklımıza gelen bu dizeler dünya durdukça aklımızda kalan ve asla unutmayacağımız biraz özlem, biraz da doktorlardan medet umar bir ağıt gibi aklımızın bir tarafında çakılı bir şekilde bekler durur.

Saat dokuzu beş geçe isimli şiir anonim bir şiirdir. Atatürk'ün ölümünün ardından Anadolu temelli bir türküden esinlenilerek yazılmıştır. Saat dokuzu beş geçe isimli şiir 10 Kasım'a mal olmuştur. İlkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin hemen hemen hepsi bu şiiri ezbere bilmektedir.

Bugün yine 10 Kasım. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Bozkurt Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümü. ATA’nın aramızdan ayrılışının 84. yılı olsa da anıları halen daha sımsıcak ve tap taze bir şekilde hatırımızda.

1881 yılında başlayan ve bir milletinin yeniden var olmasında silah arkadaşları ile birlikte birinci derecede rol oynayan bir büyük insanı kaybetmenin acısını bir evladı olarak yüreğimizde hissediyoruz.

Dünyada bizimle birlikte pek çok ülkenin ve o ülkeleri yöneten liderlerin örnek aldığı, izinden gittiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan yıllar önce ortaya koyduğu görüşlerin bugün tam olarak karşımıza çıktığı ve yaşandığı bir süreci yaşıyoruz.

Dikkat edin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan sevgi ve saygı her ölüm yıldönümünde artarak devam ediyor. Her 10 Kasım tarihinde saat 09.05’te çalmaya başlayan sirenler ile birlikte 84 milyon insan saygı duruşunda bulunuyor.

Her 10 Kasım'da ebedi istiragah Anıtkabir’de Ata ile birlikte olmak, bize bıraktığı mübarek Türkiye Cumhuriyeti için kendisine bir kez daha teşekkür etmek adına memleketin dört bir yanında insanımız kendisine koşuyor.

Bugün yine 10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü. Böylesi müstesna bir günde ulu önder Atatürk’ü bir kez daha rahmet minnet ve şükran ile anıyoruz.

Allah gani gani rahmet eylesin.

Mekanı cennet olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37