Atama bekleyen sağlıkçılar TT oldu

Atama bekleyen sağlıkçılar TT oldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Eylül 2019 Cumartesi 21:56
 Atama bekleyen sağlıkçılar TT oldu


(BSHA)- Atama bekleyen sağlık personellerinin Twitter’da #SağlığaAtamaZamanıGeldi hashtagi ile başlattığı kampanya 107 bin tweete ulaşarak Trend Topic (TT) oldu. Hemşire, hemşire yardımcısı, ebe, fizyoterapist, çevre sağlığı teknisyeni gibi on binlerce sağlık çalışanı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya seslenerek, atama taleplerini yineledi.

Tweet’lerden örnekler,
“9 ay oldu atama haberi yok ve 550 bin hekim dışı sağlıkçı mağdur ediliyor görmezden geliniyor bu belirsizliğe son verilmeli”
“50 yaş üstü sağlık personeli emekli edilsin. Yüksek puanlarla aylardır atama bekliyoruz”
“Tüm sağlık profesyonelleri olarak bize sözü verilen atamayı bekliyoruz”
“Bizleri atayana kadar sizden bir açıklama duyana kadar burdayız sayın @drfahrettinkoca bu çırpınışlarımıza kayıtsız kalmayacağınıza inanıyoruz #SağlığaAtamaZamanıGeldi”
“#SağlığaAtamaZamanıGeldi FİZİK TEDAVİ TEKNİKERLERİ 500 KADRO İSTİYOR SAYIN @drfahrettinkoca”

AYCAN DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Atanamayan hemşirelerin sorununa geçtiğimiz aylarda meclise taşıyan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “Hemşirelik lisesi mezunu olan hemşirelere, hemşire yardımcısı unvanı verilmesi haksızlıktır. Lise mezunu hemşire arkadaşlara, lisans tamamlama hakkı verilmelidir. 150 bin hekşire atama bekliyor, 550 bin sağlık personeli atama bekliyor. Sağlık personelleri, Sağlık Bakanlığı’ndan mülakatla alımı değil, kamu personeli seçme sınavı puanıyla yapacağı personel alımını beklemektedir” demişti. 

Son Güncelleme: 21.09.2019 21:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37