banner55

Barınma Merkezi’ndeki vatandaşlara psikolojik destek

Barınma Merkezi’nde kalan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesinin uzman psikologları tarafından görüntülü görüşme ile psikolojik destek veriliyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Mayıs 2020 Pazartesi 18:55
Barınma Merkezi’ndeki vatandaşlara psikolojik destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi’nde ihtiyaç sahibi vatandaşlar misafir ediliyor. Barınma merkezinde kalanların gıda ve diğer tüm ihtiyaçları karşılanırken Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ihtiyaç sahibi bu vatandaşlara yönelik güzel bir uygulama daha başlattı. Uzman psikologlar, merkezde kalan vatandaşlar ile görüntülü görüşmeler yaparak tavsiyelerde bulunuyor ve manevi destek veriyor.

BİREBİR GÖRÜŞÜYORLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Covid-19 salgınından dolayı vatandaşlarına psikolojik destek vermek amacıyla kurduğu Psikolojik Danışmanlık Birimi, Barınma Merkezinde kalan vatandaşlara da hizmet veriyor. Uzman psikologlar kendilerine ayrılan ayrı ayrı odalardan merkezde bulunan vatandaşlar ile bire bir görüntülü görüşme gerçekleştiriyor. Barınma Merkezi’nde görüşmelerin gerçekleştirilebilmesi için mahremiyet göz önüne alınarak görüşme odası hazırlandı ve isteyen vatandaşlar online yüz yüze uzman psikologlardan destek alabiliyor. Yapılan görüşmelerde vatandaşlara psikolojik destek verilirken ihtiyaçları dinleniyor ve hızlı bir şekilde yardımcı olunuyor.

BARINMA MERKEZİ VATANDAŞIN YANINDA

Barınma Merkezi’nde sokakta yaşayan, yolda kalmış, il dışına çıkamayan bireyler ev konforunda misafir ediliyor. Merkezde psikolog desteğinin yanı sıra, vatandaşın sağlık sorunu var ise gerekli ön muayeneler yapılmakta, ardından 118’den randevu oluşturularak kişilerin hastaneye götürülmesi, doktora tedavi ettirilmesi ve ardından da ilaç temini konularında destek olunuyor. Ayrıca vatandaşların yeme içme dahil günlük tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37