Bitlis Tatvan’da yüzde 90 tıkalı damarı açtı!

Bitlis'te Tatvan Devlet Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyonla, beyne giden şah damarı tıkalı olan 68 yaşındaki hasta anjiyo sistemiyle stent takılarak sağlığına kavuştu.

27 Şubat 2021 Cumartesi 17:13
Bitlis Tatvan’da yüzde 90 tıkalı damarı açtı!

BİTLİS (İGFA) - Bitlis’in Ahlat ilçesinde ikamet eden 68 yaşındaki Yusuf Uslu, baş dönmesi şikayetiyle Tatvan Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan değerlendirmede hastanın beyine giden şah damarının yüzde 90 tıkalı olduğu ve bacak damarlarında da tıkanıklıklar olduğu tespit edildi. Kardiyoloji Uzmanı Ahmet Karaduman tarafından anjiyo sistemiyle yapılan başarılı operasyon sonucunda hastanın tıkalı damarlarını açtı.

Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Erdinç Eren, hastanede 15 yataklı koroner yoğun bakım radyoloji servisinin 5 uzman doktorla kardiyolojik olarak her türlü hastalığa hizmet verdiklerini söyledi. Yaklaşık bin civarında anjiyografik girişimlerde bulunduklarını kaydeden Başhekim Eren, son olarak beyine giden şah damarında yüzde 90-95 oranında tıkanıklık mevcut olan 68 yaşındaki bir hastayı sağlığına kavuşturduklarını söyledi. Başhekim Eren, koldan yapılan anjiyografi işlemi ile hastanın hem beyin damarındaki tıkanıklığı, hem de bacaktaki tıkanıklığın başarıyla açıldığını kaydetti.

Kendini şuan iyi hissettiğini belirten Yusuf Uslu, başta doktoru olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37