banner55

Çayırova Belediyesi ücretsiz sağlık seminerlerine devam ediyor

Çayırova Belediyesi ücretsiz sağlık seminerlerine devam ediyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Aralık 2017 Perşembe 16:37
Çayırova Belediyesi ücretsiz sağlık seminerlerine devam ediyor


Çayırova Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşı bilinçlendirmeye devam ediyor. 

Yıl boyunca vatandaşa pek çok konuda seminer veren Çayırova Belediyesi, 2017 yılının son seminerinde 'Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar' konusunu ele aldı. 

Konak Hastanesi Diyetisyeni Hilal Batmaz'ın sunum yaptığı seminerde sağlıklı beslenmede doğru bilinen yanlışlar ve doğru beslenme kuralları hakkında bilgi verdi. 

Sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü için bir diyet programı uygulayacak kişiye, kilo verme sürecinde diyetisyen tarafından vücut analizi ve bazal metabolizma ölçümü yapıldıktan sonra özel bir beslenme planı oluşturulduğunu aktaran Hilal Batmaz, fastfood alışkanlığının toplumda giderek yaygınlaştığını ve fastfood yiyeceklerinin insan sağlığına olumsuz yönde etkilediğini söyledi. 

Sağlıklı beslenmenin sağlıklı bir hayatın devamı için gerekli olan besin öğesi ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini ve hiçbir şeyden mahrum kalmadan yeterli ve dengeli bir şekilde beslenilmesi gerektiğini dile getiren Batmaz, "Sağlıklı beslenme alışkanlığımızın olmazsa olmazlarından birisi de su dur. Kişi susadığı zaman su içmezse su kaybı artacağı için sağlık problemleri ortaya çıkacaktır. Yetişkin sağlıklı bir insan günlük 2.5-3.0 litre su içmelidir" dedi. 
Seminer ilerleyen saatlerde soru cevap olarak devam etti.  
Son Güncelleme: 28.12.2017 16:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37