Çeker: Hiç kimse çalışanları tehdit edemez

Çeker: Hiç kimse çalışanları tehdit edemez

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Ekim 2019 Perşembe 16:56
 Çeker: Hiç kimse çalışanları tehdit edemez



Türkiye Kamu Sen
Denetleme kurulu Üyesi Şube Başkanı Ömer Çeker,Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Şengül Çakmak, İzmit Seka Devlet Hastanesi Baş Temsilcisi Ahmet Atalay, Fatih Öztürk ve Levent Öz İle birlikte şubede basın açıklaması yaptı.

"Kamuda ehliyet ve liyakatin ne derece önemli olduğunu Türkiye ne yazıkki acı tecrübeler ile görmüştür" diyen çeker şunları söyledi: 

Bir makama oturunca kendini efendi görüp, çalışana köle muamelesi yapanların işyerlerinde huzuru yok ettiğini herkes iyi bilmektedir. Bu tür kişiler mevzuattan bi haber, yönetici oldukları kurumu da Kel Ali’nin bağı sanmaktadırlar. 

Ben istersem her şey olur gibi bir zihin yapısı ile idarecilik yapanlar çalışanı tehdit etmeye kadar işi vardırmışlardır. Görevini yapan ve mevzuatın ortaya koyduğu prosedürü uygulayan çalışanların odalarına girip ahkam kesmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. İş bilmezliklerini işi layıkıyla yapanlara saldırarak örtmeye çalışanlara meydanı boş bırakmayacağımızı herkes iyi bilmelidir. 

Liyakat ve ehliyetten yoksun, hakkı olmayan makamda bulunan müdür yardımcısını korumaya çalışan, olayı görmezden gelerek yok sayma girişiminde bulunan hastane idaresini uyarıyoruz. Yaptığınız iş ve işlem hukuken sakattır.   

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde Müdür Yardımcısı H.Y. kamu gücünü kullanmak suretiyle açıkça ve alenen kamu çalışanlarını tehdit etmiştir. Kurumda hasbelkader amir pozisyonunda olması nedeniyle mahiyetindeki kamu görevlilerine istediği gibi davranma hakkı olduğunu sanan sözde müdür yardımcısı için idari ve adli işlem başlatılması için sendika olarak Valilik makamına resmi başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. 

Özveri ile görevini yapan, görevi başındaki kamu görevlilerini tehdit ederek bir takım davranışlar da bulunmak asla cezasız bırakılmamalıdır. Kimsenin yaptığı, ettiği yanına kar kalmamalıdır. 

İdareci olmak başka bir şeydir. Bir yeri idare etmek, yönetmek bambaşka bir şeydir. İdareciler yapacakları çalışmalarla çalışanı memnun edecek bir iş ortamını oluşturmakla görevlidirler. Çalışana hakaret ederek yönetici olamazsınız olsa olsa zulmün bir aracı olursunuz. 

Türk sağlık Sen olarak bu konu ile ilgili tüm hukuki süreci yakından takip edeceğimizi ve tehdit edilen arkadaşlarımızın hak ve hukukunu koruyacağımız herkesin bilmesini isteriz.  

Son Güncelleme: 03.10.2019 16:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37