Çiler’den, Engelliler Haftası mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Mayıs 2020 Salı 10:57
Çiler’den, Engelliler Haftası mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Çiler açıklamasında şunları söyledi:

Gebze Ticaret Odası olarak, dünya nüfusunun yaklaşık %15’ini oluşturan engelli bireylerimize yönelik sorunların çözümüne gayret göstererek engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmesi, aktif iş gücüne katılmalarını sağlama adına elimizden gelen desteklerimizi daima sürdürdük.

Engelli bireylerimizin başta eğitim olmak üzere yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil; ailelerinin, yakın çevrelerinin, toplumun kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Toplumun böylesi yüksek bir oranda içinde barındırdığı bireylerimizin de elbette, tüm diğer bireyler gibi eşit haklara, yaşamlarını bağımsız sürdürmeleri ve toplumun bir parçası olabilmesi için çalışmalarına imkan ve fırsatlar sağlamak da hepimizin görevi, Odamızın hedefidir.

Bu konuda Gebze Ticaret Odası olarak özellikle bölgemizdeki özel eğitim uygulama okullarımızda ve engelli derneklerimizde bulunan özel çocuklarımızın eğitimlerine, el becerilerini geliştirmelerine imkan sağlayacak robotik kodlama-maker atölyelerinin kurulması ve çalışma ortamının yaratılmasına, sosyal yaşamda yer almalarına destek sağlıyor; iş hayatında da fırsat vererek onların gösterdikleri gayret ve çabaya ortak oluyoruz.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası; engelli bireylerimizin sorunlarının çözümü, bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutulması ve engellilere karşı toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi için kutlanan özel günlerimizden biridir.

Dünyamızın ve ülkemizin içerisinde bulunduğu süreç nedeniyle bu günlerde yanlarında olamadığımız engelli dostlarımızın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutlar; bir arada olabileceğimiz günlerin özlemiyle tüm engellilerimizin mutlu birer birey olmaları, alacakları eğitimler ve destekler sayesinde iş hayatında etkin bir şekilde yer almalarını diler, sevgilerimi sunarım.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37