En son ne zaman oyun oynadınız?

Fiziksel ve sosyal gelişim için oyun çok önemli

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ağustos 2016 Pazartesi 09:14
 En son ne zaman oyun oynadınız?
Oyun, aslında her yaş için çok ciddi bir uğraş.  Ancak söz konusu çocuklar olunca oyun oynamak çocuğun yaşamı deneyimlemesini ve prova etmesini sağlıyor. Oyunla kazanılan deneyimin çocuğun kendini anlamasına ve ifade edebilmesine de olanak sağladığına dikkat çeken Medical Park Gebze Hastanesi Klinik Psikolog Gizem Sezgiç çocuklarda oyun ve oyun oynama ile ilgili şu bilgileri verdi:

OYUN ÇOCUĞUN BİLİŞSEL GELİŞİMİNİ SAĞLAR 
Son dönemde yapılan araştırmalar oyunun; fiziksel oyunlar, nesne oyunları, sembolik oyunlar, dramatik oyunlar ve kurallı oyunlar olarak gruplanabildiğini ortaya koydu. Hangi türde olursa olsun, oyun; muhakeme etme, neden sonuç ilişkisi kurma, dikkati etkin kullanabilme, problem çözme, plan yapabilme, organize olabilme, hayal kurma, yaratıcılığı kullanabilme gibi üst düzey zihinsel becerileri içerir. Sabretmeyi, birlik olmayı, saygı duymayı, sorumluluk almayı, adaletli davranmayı öğretirken eğlenceyi, keyfi, heyecanı, üzüntüyü, öfkeyi yaşatır. Duyguları tanımak ve anlamak gibi önemli kazanımlar, duygusal dünyamızı düzenlememize yardım eder. 

FİZİKSEL VE SOSYAL GELİŞİM İÇİN DE ÖNEMLİ 
Oyun, ince ve kaba motor becerilerin aktif olarak kullanıldığı en nadide alandır. Çocuklarda koşmak, zıplamak, sek sek oynamak (tek ayak üstünde durabilmek), bisiklete binmek vb. beceriler kaba motor becerileri hareketlendirir. Parmak kaslarının kullanıldığı tüm etkinlikler ince motor becerilerini güçlendirir.

Takım olabilmek, aynı hedef uğruna yol alabilmek, rekabet, başkasının sevincine, üzüntüsüne ortak olmak, oyunu bozana sınır koymak, öz denetim sağlamak, paylaşmak ve sıra beklemeyi öğrenmek, oyun sırasında çocuğun edindiği sosyal gelişimlerdir.

ÇOCUK KENDİNİ OYUNLA KEŞFEDER
Çocuklar, oyun yolu ile zihinlerinde biriktirdikleri yaşantılarını ve bu yaşantılarına dair duygularını (korku, kaygı, öfke, hayal kırıklığı, üzüntü, suçluluk vb.) yansıtmayı başarabilir. Oyuncakları kelimeler yerine kullanarak bu alanda eğitim almış uzmanların desteği ile kendilerini rahatlıkla anlatabilirler. Oyun süreci içinde duygularını fark edip, onlarla baş etme imkânı kazanırlar. 
                                      


Medical Park Gebze Hastanesi hakkında:
17.000 metrekare kapalı kullanım alan içerisinde kurulan Medical Park Gebze Hastanesi; 49'u yo-ğun bakım olmak üzere 136 yatak kapasitesi ile 300 bin nüfuslu Gebze halkına sağlık hizmeti ver-mektedir. Alanında uzman doktorların bulunduğu birçok branştan SGK ve özel sağlık sigortalı hasta-lar faydalanmaktadır.

Bir çok hastalığın iyileşme sürecini kısaltan ve bu nedenle hastalar için hayati önem taşıyan fizik tedavi ve rehabilitasyon, teknik donanım ve çağdaş teknoloji ile toplam 16 yatak kapasiteli fizik te-davi ve rehabilitasyon bölümünde hem ayaktan hem de yatarak tedavi olma imkanı sağlanmakta-dır. El ve uzuv yaralanmalarında en önemli müdahale olan mikro cerrahi, Medical Park Gebze Has-tanesi'nde oluşan seçkin uzman ve akademik kadrosuyla 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Hastane bünyesinde 7/24 Acil Servis hizmet vermektedir. Cerrahi alanda, dahili alanda ve üniteler & Laboratuarlar bölümlerinde verilen hizmetler:

Cerrahi Alanda; 

kalp ve Damar Cerrahisi, El ve Mikro Cerrahi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Cer-rahisi, Göz Hastalıkları Cerrahisi, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji Cerrahisi, Üroloji, Estetik Cerrahi.

Dahili Alanda; 

Kardiyoloji, Gastroenteroloji, Nöroloji, İç Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Çocuk sağlığı ve Hastalıkları, Dermatoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Üniteler & Laboratuarlar; 

Anjiyografi ünitesi, Endoskopi – Bronkoskopi Ünitesi, Beslenme ve Diyete-tik Ünitesi, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Ünitesi, genel Yoğun Bakı Ünitesi, Koroner Yoğun Bakım Ünitesi, Kalp ve Damar Yoğun Bakım Ünitesi, Yeni Doğan (NİCU) Yoğun Bakım Ünitesi, Radyoloji Ünitesi, Biyokimya Laboratuarı, Mikrobiyoloji – Patoloji – Genetik laboratuarı.

Özellikle Gebze, Dilovası, Darıca, Çayırova gibi yakın bölgelere hizmet veren ve aynı şekilde butik hizmet anlayışı ile Yalova, Sakarya, Bolu, Düzce ve Bartın gibi ilimize yakın illerden de hasta kabulü yapmaktadır.

Yurt dışı hastalarının da özellikli ameliyatlarda en sık tercih ettiği hastanelerin başında bulunmaktayız.Medical Park Gebze Hastanesi 58'ı doktor olmak üzere toplamda 600 kişiye istih-dam imkanı sağlamaktadır. 

Yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan Medical Park Hastaneler Grubu'na Gebze Hastanesi'nin de eklenmesi ile birlikte bu istihdama katkı sağlamaktadır. 



Son Güncelleme: 08.08.2016 21:53
Anahtar Kelimeler:
BoynerYeni Yıl Koleksiyonu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37