Hospitalpark'dan Kolon Kanseri uyarısı

Darıca Hospitalpark Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Turgut Çamkıran vatandaşları Kalın Bağırsak (Kolon) Kanserleri hakkında uyardı. 

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Mart 2020 Salı 13:25
Hospitalpark'dan Kolon Kanseri uyarısı


Darıca Hospitalpark Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Turgut Çamkıran vatandaşları Kalın Bağırsak (Kolon) Kanserleri hakkında uyardı. Hospitalpak Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden Op.Dr. Turgut Çamkıran, Kolon Kanseri tedavisinde erken teşhisin önemine vurgu yaparak, hastalığın şikayet ve tedavi süreci hakkında bilgi verdi. Kalın Bağırsak kanserlerinin toplumda en sık görülen kanser türlerinden birisi olduğunu vurgulayan Çamkıran, “Hastalarımızın bize en sık başvuru nedeni makatta kanama, dışkılama alışkanlığında değişiklik ve yaşla birlikte beklenmeyen kansızlık durumlarıdır. Bu tip durumlarda biz hastalarımızın Kolonoskopi tetkiklerini yapıyoruz.”  dedi.

TANI KOYMADA KOLONOSKOPİ YÖNTEMİ

Yapılan Kolonoskopi tetkikleri neticesinde tanı koyulan hastalara yönelik cerrahi operasyonların planlandığını ifade eden Op.Dr. Turgut Çamkıran, “Kalın Bağırsak Kanseri, tedavisinde cerrahi yöntemler ön plandadır. Beraberinde kemoterapi ve gerekirse eğer makatın çıkış bölgesine yakın tümörler mevcut ise radyoterapi gibi yöntemler yapılabilir. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi kalın bağırsak kanserinde de erken teşhisin önemi çok büyük. Çok dikkat edilmesi gereken bir husustur bu" diye konuştu.

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Erken teşhis ile birlikte Kalın Bağırsak Kanserinde ölüm oranı çok ciddi boyutta azaldığını dile getiren Op.Dr. Çamkıran, “Kalın bağırsak kanseri taramalarını 50 yaş itibariyle Kolonoskopik tetkiklerle yapıyoruz. Ancak ailede kalın bağırsak kanseri olmuş birisi varsa, yakalanmış olduğu yaşın 10 yaş öncesinde başlıyoruz tarama işlemlerine. Eğer tümörel gelişim varsa bu durum itibariyle cerrahi seçenekleri sunuyoruz. Bu problemle karşılaşmış olan tüm hastalarımızı, tedavi için hastanemize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 17.03.2020 13:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37