Kadıoğlu, sağlıklı yaşam ilkelerini sıraladı

Kadıoğlu, sağlıklı yaşam ilkelerini sıraladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Ekim 2019 Salı 14:43
 Kadıoğlu, sağlıklı yaşam ilkelerini sıraladı


Gebze İlçe Sağlık Müdürü
Dr. İlhan Kadıoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yazılı bir bildiri yayınladı.

Doğum oranlarının düşmesi ve teknolojik gelişmelerin sağlık hizmetlerinde etkili kullanımı, bilinçli beslenme ve hareketli yaşam, ortalama yaşam beklentisinin uzamasına ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki payının artmasına olanak sağladığını belirten Kadıoğlu, Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak anıldığını hatırlattı.

Ülkemizde yaşlı nüfus 65 ve daha yukarı yaş giderek yükselmiştir. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevi olduğunu belirten Kadıoğlu, “Nüfusun yaşlanması sağlıktan sosyal güvenliğe, çevreye, iş olanaklarına, sosyal kültürel faaliyetlere ve aile hayatına kadar toplumun tüm yönlerini etkilemektedir. Bu öngörüden hareketle Sağlık Bakanlığımız çalışma planlarında yaşlılık ve sağlık hizmetlerinin düzenlenmesine özel önem verilmekte. İnsanlarda da görülen pek çok hastalığın ilerleyen yaşla birlikte arttığı bilinmekte. Yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için bu sağlık sorunlarından korunmak gereklidir" dedi.

Kadıoğlu’ndan sağlıklı yaşlanmak için başlıca 3 ilke:

• Yeterli ve dengeli beslenme
• Doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapma
• Alkol ve sigara kullanımından uzak durma

Sağlıklı yaşam ilkeleri olarak bilinen bu kurallara uyulması durumunda yaşlanma ile ortaya çıkabilecek olan önemli sağlık sorunlarından başarılı şekilde korunmanın mümkün olduğunu belirten İlçe Sağlık Kadıoğlu, "Bu vesile ile gölgelerinden daha çok faydalanmayı umduğumuz ulu çınarlarımız olan büyüklerimizin Yaşlılar Günü'nü kutluyor, hayatlarının bu dönemlerini sağlıkla geçirmelerini temenni ederek, hepsinin saygı ile ellerinden öpüyorum" dedi.

Son Güncelleme: 01.10.2019 14:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37