Kartepe’nin kuaförleri ve berberleri açılışa hazır

Kartepe Belediyesi Covıd-19 tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berber ve kuaförlerin dezenfekte işlemlerini tamamlayarak 11 Mayıs’daki hizmet açılışına hazır hale getiriyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Mayıs 2020 Cuma 16:43
Kartepe’nin kuaförleri ve berberleri açılışa hazır

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 önlemleri ve yardımları Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde aralıksız devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (Covıd-19) tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berberler ve kuaförler, 11 Mayıstan itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak.

KARTEPE’DE 144 İŞ YERİ AÇILIYOR

Kartepe genelinde 108 berber ile 36 bayan kuaföründe belediye ekipleri tarafından dezenfekte çalışmalarına devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre kepenklerini kaldıracak olan berberler ve kuaförler, belirli şartlara tabi tutulacak. Bakanlığın berberler ve kuaförler genelgesi kapsamında randevu sistemi ile hizmet verilecek. Tıraş olan kişi ve berberde ise maske bulunması şart olacak.

KEPENKLER KURALLARLA AÇILIYOR

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelge uyarınca berberler ve kuaför esnaflarımız yeniden hizmet vermeye başlayacak. İş yerlerinin açılmasından önce gereken dezenfekten işlemleri ekiplerimiz tarafından tamamlanacak. Yayımlanan genelgeye göre yeni kurallara tabi olarak hizmet verilecek olan işyerlerimizde, esnaflarımızın belirlenen kurallara uymaları çok önemli. Bu noktada da hem esnaflarımızın çalışmalarının ve müşteri olan hemşehrilerimizin sağlığı için denetimlerimize de hız veriyoruz. Yeniden kepenk açacak esnafımıza sağlıklı, bereketli kazançlar dilerim” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37