Katarakt tedavisinin önemi

Hospitalpark Darıca Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Tüncay Topal katarakt tedavisi hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ağustos 2020 Pazartesi 12:09
Katarakt tedavisinin önemi

Hospitalpark Darıca Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Tüncay Topal katarakt tedavisi hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Gözümüzün net görmesini sağlayan üç önemli yapının mevcut olduğunu ifade eden Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Opr. Doç. Dr. Tüncay Topal, "Kornea (en dış tabaka), Lens (gözün iç kısmında) ve Retina (en iç tabaka). Lens/Mercek, ışıkların retina tabakasına doğru bir şekilde düşmesini sağlayan doğal şeffaf bir mercektir. Bu lens/mercek şeffaflığını kaybettiği anda net görme bozulur ve bulanık görme tablosu ortaya çıkar. Bu duruma katarakt diyoruz.

Katarakt sıklıkla ileri yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Fakat genç yaşlarda ve hatta bebeklerde dahi gözlenebilen bir hastalıktır. Özellikle ailesinde katarakt hikayesi olanlarda, şeker hastalarında, uzun süreli kortizonlu ilaç kullananlarda ve göz travması almış kişilerde katarakt gözlenme ihtimali yüksektir.

Kataraktın en önemli belirtisi görme keskinliğinde azalmadır. Hastalarda bulanık görme, ışığa karşı hassasiyet ve çift görme şikayetleri de eşlik edebilir. Kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Ameliyat lokal anestezi altında yapılmaktadır.

Ameliyat sürecinde şeffaflığını yitirmiş olan lens son teknolojik yöntemlerle üretilmiş göze uygun mercekler ile değiştirilmektedir. Ameliyat sonrası tüm hastalarda net ve konforlu bir görüş sağlanabilmektedir.

Ameliyatın hemen ertesi günü görme kalitesinde belirgin bir düzelme olduğunu hasta fark eder. Uzak ve yakın mesafede net görüş hastaya göre değişmekle birlikte kısa sürede sağlanmaktadır" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37