Kocaeli’nin tüm ilçeleri ilaçlanıyor

Kocaeli’nin tüm ilçeleri ilaçlanıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Eylül 2019 Cuma 11:49
 Kocaeli’nin tüm ilçeleri ilaçlanıyor

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı vektörle mücadele ekipleri, vektör özelliği taşıyan böceklere karşı İzmit kent merkezinde ve Kocaeli genelinde gece ilaçlama yapıyor.

Vatandaşların rahat etmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı vektör mücadele ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Vektör özelliği taşıyan (sivrisinek, karasinek) canlıların üreme alanları ve üremeye sebebiyet verilen alanlar tespit edilerek ekipler tarafından ilaçlanıyor. Yerleşim yerleri ve mahalleler ise 3 günlük periyodlar halinde ULV yöntemiyle ilaçlanıyor.
 
SİVRİSİNEĞE GEÇİT YOK


Sivrisineklerin üreyebilecekleri alanlarda çevre düzenlemeleri, sulak alan ve kanalların ıslahı, alt yapı sistemlerinde kontrolün sağlanması ve vatandaşların kova, bidon, lastik, varil gibi yerlere de su biriktirmemesi fiziksel mücadele olarak kayda geçmekte ve kimyasal mücadele oranını düşürmektedir. 
12 ilçede yapılan ilaçlama çalışmaları 20 araç, 1 adet Atv 8 çarpı 8 amfibik araç, 57 uygulayıcı ve 5 kontrol mühendisi tarafından yapılıyor. Sahada sivrisinek ağırlıklı karasinek, kemirgen ve diğer haşerelere karşı önleyici müdahalede yapılıyor. Vektörle mücadele yılın 12 ayı kesintisiz devam ediyor.

GECE DE İLAÇLAMALAR DEVAM EDİYOR


İlaçlamalar gece ise 10 adet ULV aracıyla devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı vektörle mücadele ekipleri dün akşam İzmit Merkezde yapılan çalışmalar kapsamında Kuruçeşme Fatih ve Hatipköy mahallelerinde, Bekirdere’de Erenler ve Tavşantepe mahallelerinde, İzmit 28 Haziran, Topçular mahallesi, Seka Park, Fuar içi ve Yürüyüş Yolunda ilaçlama çalışması yaptı. 10 araç her gece 30 mahallede ilaçlama çalışması yapıyor. Her mahalle periyodik olarak 3 günde bir ekipler tarafından ilaçlanıyor.

TÜM İLÇELERDE MÜDAHALE


Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, vektörle mücadele ekipleri Kocaeli’nin tüm ilçelerinde ilaçlama çalışması yapıyor. Vatandaşların ise üremeye olanak sağlayan her türlü su birikintileri, kova, bidon, saksı altı, atık lastik vb. gibi yerlerde su birikmesinin önlenmesi, üstlerinin kapatılması veya sık sık biriken suların değiştirilmesi gerekiyor. Hayvan su yalaklarının ve çeşmelerin çevresindeki göllenmelerin giderilmesi ve bunların akar hale getirilerek kokuşmanın önüne geçilmesi de önem arz ediyor.

GÜVENİRLİĞİ KABUL EDİLEN
İLAÇLAR KULLANILIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekipleri tarafından vektör mücadelesinde kullanılan tüm ilaçlar titizlikle seçiliyor. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nde güvenirliği kabul edilen ilaçlar, en güvenilir ilaçlar olarak seçiliyor. Doğaya, insanlara ve balıklara zehirli etkisi olmayan ekolojik ve toksikolojik testleri yapılmış ilaçlar seçen Büyükşehir Belediyesi, sadece sivrisineklere etkili tür seçici ilaçlarla uygulama yapıyor.

Son Güncelleme: 06.09.2019 11:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37