KOSKEM deniz sezonunu açıyor

10 yılda 4 bin 443 kişiyi boğulmaktan kurtardı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Haziran 2016 Cuma 15:01
KOSKEM deniz sezonunu açıyor
Kocaeli İtfaiyesi bünyesinde cankurtaranlık görevi yapan KOSKEM yaz deniz sezonunu açıyor.
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Kazalarını Engelleme Merkezi(KOSKEM), 2016 deniz sezonunu açıyor. 2005 yılından bu yana Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık hizmeti veren KOSKEM, 10 yılda 4 bin 443 kişiyi hayata döndürdü. 11 Haziran’da yeni sezona başlayacak olan KOSKEM, Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık hizmeti verecek. Sezon boyunca Büyükşehir personeli ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 200 personel sahillerde görev yapacak. KOSKEM, geçen yaz Kocaeli’deki 8 sahil bölgesinde toplam 969 kişiyi boğulmaktan kurtardı. 
 
HAFTANIN YEDİ GÜNÜ HİZMET
KOSKEM haftanın yedi günü 10.00-18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti verecek. Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmesi için 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti, 2008 yılına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, 2009 yılı itibari ile haftanın 7 günü Kandıra; Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Sarısu, Bağırganlı, Karamürsel-Altınkemer ve Darıca-Bayramoğlu Halk Plajı ile Kadınlar Plajı’nda verilmeye başlandı.
 
UYARI TABELALARI KONULDU
KOSKEM ekipleri tarafından, görev yapılan sahiller İzmit Körfezi, Sapanca Gölü ve ayrıca Ömerağzı, Kefken, Kerpe, Kovanağzı, Babalı-Dikili, Uzunkum, Lahana koyu bölgelerinde, denize girecek vatandaşlarımıza uyarıda bulunmak ve boğulma vakalarının önüne geçmek için toplam uyarı tabelası can simidi konuldu. Sahillerdeki birçok bölgeye de emniyet şeritleri(mantarlar) çekilerek, Karadeniz’in yapısıyla ilgili tehlikeli olan rip akıntısı(çeken akıntı) ile ilgili uyarıcı tabelalar yerleştirildi. Cankurtaranlık çalışmalarında dünya standartları, Mavi Bayrak Kriterleri ve TSSF’nin standartlarına uygun olarak Kocaeli sahillerinde görev alacak tüm personele profesyonel eğitmenler tarafından eğitimleri verildi. Cankurtaranlar havuzda cankurtaranlık eğitimi aldı ve cankurtaranlık belgesi verildi.
 
DÜNYA STANDARTLARINDA TECHİZAT
Ayrıca sahillerde su kazaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürler, yaz dönemi boyunca görev bölgelerde dağıtıldı. Sahillerdeki su kazaları hizmetlerinde dünya cankurtaranlık kriterleri içerisinde gerekli olan kıyafet, ekipman(dürbün, can kurtarma kemeri, cankurtaran simidi, istasyon çadırı, düdük, suluk, güvenlik şeritleri için ip ve mantar, palet, maske, şnorkel, fırlatma ipi, telsiz, gözetleme kuleleri vb.) 8 adet jet ski ve 6 adet zodyak bot kullanılacak.
 
STK’LAR İLE BİRLİKTE
Kocaeli sahillerindeki su kazaları engelleme hizmeti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birimleri,  Sivil Toplum Kuruluşları ve gönüllü vatandaşlar ile ortak çalışmalar kapsamında gerçekleştirilecek. Cankurtaranlık hizmetinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı Güvenlik Şube Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ambulans Birimi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, AKUT Arama Kurtarma Kocaeli Şubesi, MAGDER(Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği) Kocaeli Şubesi, Gönüllü İtfaiyeciler ve Yeditepe Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü (YÜDAK) yer alıyor. 



Son Güncelleme: 11.06.2016 00:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37