Mardin organ bağışında bölge birincisi

Güneydoğu bölgesinde en çok organ bağışı yapan iller arasında Mardin birinci sırada yer aldı. Kentte 2020 yılında 233 vatandaş organ bağışı için Sağlık İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptı.

02 Mart 2021 Salı 11:26
Mardin organ bağışında bölge birincisi

MARDİN (İGFA) -  Mardin İl Sağlık Müdürü Uz. Dr Saffet Yavuz, dünyada ve Türkiye'nin salgın ile verdiği mücadele sürerken, bir yandan da hayata tutunma mücadelesi veren vatandaşlar için organ bağışı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl 233 vatandaşın, organ bağışı için Mardin Sağlık İl Müdürlüğü'ne başvurduğunu ifade Yavuz,” Bu bağışçı sayısı ile Güneydoğu bölgesinde 2020 yılında en fazla organ bağışı yapan iller arasında Mardin birinci sırada yer aldı. Bu konuda Mardin gerçekten örnek bir kent diyebiliriz artık. İlimizde organ bağışı konusunda gün geçtikçe vatandaşlarımızın duyarlılığı artıyor ve organ bağışında bulunan kişi sayısında artış gözleniyor" dedi

Ülkemizde her geçen gün organ bağışı ve organ nakli sayılarının artırılması hedeflendiğine dikkat çeken Yavuz, "Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi vasıtasıyla organ dağıtımı en adaletli ve şeffaf biçimde yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiş ve organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar; il sağlık müdürlükleri, hastaneler, organ nakli yapan merkezler, aile hekimlikleri, e-nabız ve e-devlet üzerinden başvuru yapabilir, sağlık kuruluşlarından detaylı bilgi alabilir" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37