Medical Park Gebze Hastanesi gebeleri okula bekliyor!

Medical Park Gebze Hastanesi gebeleri okula bekliyor!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Ekim 2017 Pazartesi 16:47
Medical Park Gebze Hastanesi gebeleri okula bekliyor!


Deneyimli, başarılı hekim kadrosuyla, tıbbi altyapısıyla Gebze’de 7 yıldır hizmet vermeye devam eden Medical Park Gebze Hastanesi 2 Kasım Perşembe günü tüm gebeleri okula bekliyor. 

Gebze’de hasta ve hasta yakınlarının her zaman yanında olan Medical Park Gebze Hastanesi anne bebek sağlığı konusunda her ay anne adaylarıyla Gebelik Okulu’nda buluşmayı planlıyor. Anne adaylarının kafalarındaki sorulara yanıt bulacağı ve değerli bilgilerin verileceği okula tüm anne adaylarını bekliyor.

Medical Park Gebze Hastanesi geçen sene üç kez gerçekleştirdiği Gebe Okulunu bu sene daha farklı dolu bir programla organize ediyor. Geçen sene gelen talepler doğrultusunda program saatleri uzaltıldı. Uzmanlar 2, 10, 17 ve 24 Kasım tarihlerinde saat 13:30-16:30 saatleri arasında eğitim verecek. Eğitimler birbirinin devamı niteliğinde 4 hafta sürecek ve anne adaylarına yönelik düzenlenecek. 

Gebelik Okulu hastanenin 7. Kat konferans gerçekleşecek. Eğitimler; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. M. Emre Dibek, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Levent Acar, Uzman Psikolog Gizem Sezgiç, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Simge Çolakoğlu ve Eğitim ve Gelişim Hemşiresi Şerefnur Yılmaz tarafından verilecek.

2 Kasım Perşembe programın ilk haftasında Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya gebelik oluşumu, gebelik fizyolojisi ardından gebelikte oluşabilecek şikâyetlerden bahsedecek. Uzm. Psk. Gizem Sezgiç; gebelik ve lohusalıkta duygusal değişikliklere değinecek.
Gebelik Okulu 10 Kasım Cuma günü yani programın ikinci haftasında Dyt. Simge Çolakoğlu; gebelik ve lohusalıkta beslenme konusunda dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gereken gıdalara dikkat çekecek. Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya; doğumda aktif kaslar,  doğum evreleri ve doğum belirtileri ardından doğum türlerine de değinecek. Şerefnur Yılmaz hastanede gebeleri nelerin beklediğini anlatacak. Anne adaylarının aklına takılan bir başka soru hastane çantasına neler koymalıyız sorusunu yanıtlayacak.

Gebelik Okulu 17 Kasım Cuma günü Uzm. Dr. Mustafa Levent Acar’ın doğumda analjezi yöntemlerini anlatması ile başlayacak. Şerefnur Yılmaz nefes ve solunum egzersizleri, doğum sırasında ağrı ile baş etme yöntemleri hakkında bilgiler verecek. Uzm. Dr. M. Emre Dibek doğumdan sonra yeni doğan değerlendirmesi ve takibini anlatacak. Ardından Şerefnur Yılmaz tekrar katılımcılarla buluşacak ve doğumda ıkınma teknikleri ve masajlardan bahsedecek.

Anne adaylarından geçen sene en çok soru gelen bölüm Gebelik Okulunda son haftada cevaplarını bulacak. Şerefnur Yılmaz; anne sütü ve emzirme yöntemleri,  yenidoğan bakımı ve lohusalık bakımını anlatarak programı tamamlayacak. Eğitim süresince anne adayları merak ettikleri soruları uzmanlara sorma fırsatı da elde edecek.

Gebelik okuluna geçen sene olduğu gibi anne adayları yine ücretsiz olarak katılabilecek. Gebelik okuluna başlamak için ideal aralık 28. hafta ve geç 32. Hafta gebelik.

Eğitime katılmak isteyen anne adaylarının 0262 67 75 75 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırması yeterli.


 
Son Güncelleme: 30.10.2017 16:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37