Mevsimsel geçişlerde migrene dikkat!

17 Ekim 2021 Pazar 10:23
Mevsimsel geçişlerde migrene dikkat!

Migren ağrıları ile baş etmenin çözümlerinin olduğunu söyleyen Dr. Tayfun Akseki, hava değişimi olan mevsimsel geçiş dönemlerinde migren atakları tetikleyebileceğine dikkati çekerek, özellikle bu tip şikayeti olan hastaların dikkatli olmaları konusunda uyardı.İSTANBUL (İGFA) - Günlük yaşam kalitesini oldukça düşüren migren ağrısı çok sayıda kişide görülüyor. Bazı durumlarda kişinin günlük yaşamını tamamen aksatacak seviyelere bile ulaşabiliyor. Mevsim geçişlerinde de migren atakları baş gösteriyor.

Migren ağrıları ile baş etmenin çözümlerinin olduğunu söyleyen Dr. Tayfun Akseki, Özellikle bu tip şikayeti olan hastaların ataklarının mevsimsel olarak sıklaşabileceğine dikkati çekerek, buna dönük tedavi olarak akupunktur kürleri uyguladıklarını söyledi.

Haftada bir sıklıkla hastalara kürler uyguluyoruz ve migren ataklarının oluşmasını önlemeye çalıştıklarını kaydeden Dr. Akseki, ilaç tedavisinde kullanılan ilaçların bazı yan etkileri de olabileceğini anımsatarak, "Akupunktur tedavisinde etkili noktalara iğneleme yapıldığında şikayeti geçiriyor ve yan etki söz konusu olmuyor. Özellikle midesi hassas kişilerde ağrı kesici kullandığınızda gastrit ya da ülserinde azma olabiliyor. İlaçsız tedavi seçenekleri oldukça yararlı. Atakların sıklaştığı dönemde ağrı çok şiddetli ise yaşam kalitesi oldukça düşüyor ve migren botoksu kaçınılmaz oluyor. Akupunktur uygulaması uzun vadeli tedavide önemli bir seçenek olarak öne çıkıyor" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37