Obsesif Kompulsif Bozukluk uzun soluklu tedavi gerektiren bir hastalıktır

Obsesif Kompulsif Bozukluk uzun soluklu tedavi gerektiren bir hastalıktır

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Nisan 2017 Cumartesi 00:07
Obsesif Kompulsif Bozukluk uzun soluklu tedavi gerektiren bir hastalıktır


Uzm. Dr Akman,  "Obsesif Kompulsif Bozukluk uzun soluklu tedavi gerektiren bir hastalıktır" dedi.

Obsesif Kompulsif hastalığına sahip kişilerin saçma olduğunu bildiği halde kafasından atamadığı fikirler olduğunu belirten Konak Hastanesi Gebze Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Bülent Akman, hastalıktan kurtulmak için ilaç ve psikoterapiler birlikte uzun soluklu bir tedavi gerektiğini açıkladı.   

Konak Hastanesi Gebze Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Mehmet Bülent Akman Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Uzm. Dr. Akman yaptığı açıklamada şunları söyledi:
  
Türkçe karşılığı Saplantı Zorlantı Bozukluğudur. Saplantı (obsesyon) kişinin saçma olduğunu bildiği halde kafasından atamadığı fikirler vardır. Zorlantı (kompulsiyon) ise saplantının zihinde yarattığı kargaşayı azaltmak için kişinin yapmaya engel olamadığı eylemlerdir. 

Çeşitli şekillerde görülebilir. El yıkaması ile birlikte olan pislik bulaşması ve mikrop kapma saplantıları, Tereddütte kalma saplantıları, Abdestim geçerli mi ? değil mi?, namazda sureyi eksiksiz okudum mu? Okumadım mı? saplantıları, kontrol etme saplantıları, Kapıyı kilitledim mi? Kilitlemedim mi?, Işığı kapattım mı? Kapatmadım mı? saplantıları. 

Kişi sonucunu bildiği halde defalarca ya gidip bu durumları kontrol eder kontrol etmezse bu durum huzursuz bir şekilde zihnini meşgul eder. Düzen, simetri, sayı saplantıları. Ödevimi düzenli yaptım mı?, Yazıyı güzel yazdım mı?, Duvara astığım takvimi tam ortalayabildim mi?, 

Çarşafı yatağa düzgün serdim mi?, Yan kenarları eşit oldu mu ?, plaka sayma saplantısı,  belirli eylemleri belirli sayıda yapma.  Yer karolarının tam kenarlarına basarak yürümeyi zorunluluk sayma gibi saplantı ve zorlantılar olabilir.  

Obsesif Kompulsif Bozukluğun tedavisinde ilaç ve psikoterapiler birlikte uygulanır. Uzun soluklu bir tedavi gerekir. 



Özel Konak Hastaneleri Hakkında

1995 yılında İzmit'te kurulan Konak Hastaneleri, sahip olduğu seçkin kadrosu ile dünya standartlarında hizmet veren A Sınıfı bir hastanedir. Yatırımlarını günden güne genişleten Konak Hastaneleri 2013 yılında bünyesine kattığı Gebze Tıp Merkezi'ni 2015 yılında A Sınıf hastane olarak hizmete aldı. 2014 yılında hizmete giren Gölcük Aile Konak Hastanesi ile yapmış olduğu aynı yıl Adapazarı'nda bünyesine kattığı Konak Tıp Merkezi ile 2016 yılında 4. büyük hastanesinin açılışı için hazırlanmaktadır.
Bina yatırımlarının yanı sıra hasta odaklı yaklaşımı, seçkin hekim kadrosu, sağlık personeli, tıbbi altyapısı, teknolojisi ve hizmet kalitesi ile yenilikler getiren Konak Hastaneleri BT Koroner (Sanal) Anjiyo, Kolon Hidroterapi, Kardiyak Rehabilitasyon, Uyku Laboratuvarı,  gibi hizmetleri de verebilmektedir. Kocaeli'nin ilk özel Tüp Bebek Ünitesi ile sağlığın daima yanında olmaya devam ediyor. 



Son Güncelleme: 22.04.2017 00:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37