Özlem bebek 10 ayda 850 gramdan 8 kilo 700 grama ulaştı

25 haftalık doğmuş..

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Ekim 2016 Perşembe 18:27
Özlem bebek 10 ayda 850 gramdan 8 kilo 700 grama ulaştı
KOCAELİ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Düzce'den getirilen, 850 gram ağırlığında dünyaya gelen Özlem bebek, tedavilerin ardından 10 ayda 8 kilo 700 grama ulaştı. Tülay Özyıldırım bebeğine 'yaşamaz' denildiğini, çok zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, onun sağlıkla büyümesi nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Düzce'de yaşayan Tülay Özyıldırım, geçen yıl 5 Aralık'ta hastaneye kaldırıldı. 25 haftalık hamile olan Tülay Özyıldırım doğuma alındı. 850 gram olarak dünyaya gelen bebek Düzce'den Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi'ne sevk edildi. Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. İlkay Er ve yoğun bakım ekibinin tıbbi tedavi ve bakımları sonucu Özlem sağlığına kavuştu. Yaklaşık 3 ay tedavi gören Özlem Özyıldırım taburcu edildi. Tülay ve Mustafa Özyıldırım bebeklerini kontrol için hastaneye getirdi. 8 kilo 700 grama ulaştığı belirlenen Özlem'in sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

Dr. İlkay Er bebeğin doğumundan sonra 10 katı ağırlığa ulaştığını belirterek, "Özlem bize Düzce'den geldi. 850 gramdı. 25 haftalık doğmuştu. Orada yer olmadığı için hastanemize gönderildi. Zor günleri oldu, değişik badireler atlattı. Şu an sağlıklı, geldiğine göre 10 katı ağırlığında" dedi.

2 çocuk annesi Tülay Özyıldırım ise, "5 Aralık akşamı sancı ile hastaneye götürüldüm. Erken doğum yaptım. 25 haftalıktı bebeğim. Doğum yaptığımda 'bebeğin yaşamaz' denildi. Yaşadığı takdirde sevk edileceğini söylediler. Şansımıza Alikahya Hastanesi çıktı. Zorlu bir süreçten geçtik. Bebeğim sağlıklı" diye konuştu.

Mustafa Özyıldırım bebeğin hastaneye getirildiğinde sağlığına kavuşacağı söylenince yeni bir perde açtığını belirterek, "Çocuğumun yaşaması konusunda derin üzüntü içerisindeydim. Düzce'de çocuk yoğun bakım ünitesinin yetersiz olmasıyla daha da kötü hal aldık. Daha sonra Alikahya Yerleşkesi bizim için bir mucize oldu. Doktorumuzun bebeğimizin sağlığına kavuşacağını söylemesi üzerine 3 ay boyunca hastanede kaldık. Daha sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Doktorumuz bebeğimizin durumunu öğrenmek için sürekli bize ulaştı. Şu an çocuğumuz sağlıklı. Bize bu imkanları sağlayan öncelikle Sağlık Bakanlığı'na, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve idarecilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.  



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 13.10.2016 21:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37