Sağlık çalışanları için günde 200 siperlik üretiyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü personelleri, sağlık çalışanları için yüz koruyucu siperlik üretiyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Mayıs 2020 Çarşamba 21:19
Sağlık çalışanları için günde 200 siperlik üretiyorlar

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin mücadelesi aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli, toplum sağlığı için özveri ve fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanları için yüz koruyucu siperlik üretiyor.

GÜNDE 200 SİPERLİK

Koronavirüs salgınına karşı mücadele eden sağlık çalışanları için Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli, yüz koruyucu siperlik üretimine devam ediyor. Sağlık tedbirleri alınarak tamamen hijyenik bir ortamda el yapımıyla yapılan siperlikler, 3-4 dakika da tamamlanıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli günlük 200 adet siperlik üretiyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA GÖNDERİLİYOR

Sağlık çalışanları için büyük önem arz eden siperlik üretiminde asetat kâğıdı, cırt bant, switch adı verilen vida kullanılıyor. Hazır kalıplar üzerinde kesilen asetat kâğıtlar delgeçler ile kenarından deliniyor. Ardından cırt bantlar belirlenen ölçülerde kesilip, deliniyor. Kesilen tüm parçalar sıkıştırma vidası ile birbirlerine monte edilip, sterilize işlemine gönderiliyor. Sterilizasyonu yapılan siperlikler kullanıma hazır hale geliyor.

“ÜRETİM YAPTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

Siperlik üreten personeller; “Vatanımıza milletimize katkı sağlıyor olmak bu zor süreçte boş oturmayıp hizmet sunabilmek o maskeleri kullanan arkadaşlarımızın yüzündeki tebessüm bizler için en büyük motivasyon kaynağı. Gurur ile çalışıyor ve sağlık çalışanlarımıza destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM DEVAM EDECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından salgın bitene kadar yüz koruyucu siperlikler ve maske üretimine devam edileceği, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyacının bu üretilen maskeler ile karşılanacağı belirtildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37