Sağlıklı gelişim için sağlıklı atıştır!

Sağlıklı gelişim için sağlıklı atıştır!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Ağustos 2017 Perşembe 11:00
Sağlıklı gelişim için sağlıklı atıştır!


Hangi
çocuk oyun oynarken, ders çalışırken veya ders çalışırken atıştırmak istemez ki? Günümüzde firmalar çocukların atıştırmak için aradıkları besin seçeneklerini oldukça fazlalaştırmış durumda. 

Özellikle fazla miktarda doymuş ve trans yağ içeren ve gerek ambalajları gerekse tatlarıyla çocukların ilgisini çeken minik atıştırmalıklar sağlıkları tehdit ediyor. 

Bu nedenle çok pratik ve kolay tariflerle çocukların elinin altında olmasını istediğiniz sağlıklı atıştırmalıkları sizler hazırlamalısınız. 

Medical Park Gebze Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Küçük çocuklarınız için sunacağınız sağlıklı bir atıştırmalara örnekler verdi.

ATIŞTIRMALIK ŞİŞLER
Malzemeler
30 g küp küp kesilmiş beyaz peynir
½ elma
½ şeftali
½ muz
Hazırlanışı
Küp küp kesilerek hazırlanan meyveleri ve beyaz peyniri tahta şişlere geçirin. Çocuğunuzun keyifle yiyeceği sağlıklı ve sizin için de kolay hazırlanan atıştırmalıklar sunun.

PEYNİR TOPLARI:
Çocuğunuz peynir yemekten hoşlanmıyor ve sizde bu konuda bir türlü başarılı olamıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Ezine beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin. İçine kurutulmuş domates, çörek otu, ince kıyılmış maydanoz ve ince çekilmiş ceviz içini koyup birazda zeytinyağı ekleyin ve yoğurun sonra cevizden daha küçük toplar halinde yuvarlayın. Peynir toplarını isteğe göre çörek otu, susam veya ince kıyılmış dereotuna bulayabilirsiniz. Üzerine kürdan batırdığınız peynir toplarınız yemek için hazır bile…

FIRINDA BAHARATLI CİPS
Çocuğunuz cips yemekten bir türlü vazgeçmiyorsa ona ev cipsi hazırlamaya ne dersiniz? Patatesleri dilimleyici ile ince dilimler şeklinde kesin. Bir kapta su içerisinde yarım saat kadar bekletin. Patatesleri iyice kurulayın ve zeytinyağı, pul biber, nane ve çok az tuz ile harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patatesleri yayın. 200°C yaklaşık 45 dakika pişirin.

MUZLU MİLKSHAKE
Hem sağlıklı hem de meyve suyu yerine içebilecekleri en güzel içecektir: milkshake. Hem tadı çok güzel hem de vitamin deposu olan içeceğimizi çocuğunuzun çok seveceğinden emin olabilirsiniz.  1 bardak süt ve ½ muzu mikserle çırpın. İçerisine 1 tatlı kaşığı bal ilave edin. Köpürene kadar mikserden tekrar geçirin. Çocuğunuzun afiyetle hüpleteceği içeceği artık içmeye hazır.

LEZZET TOPLARI 
Çikolata sevmeyen çocuk var mıdır? Evde çocuklarınız için hazırlayacağınız çikolata topları mutfağınızın vazgeçilmezleri arasına gireceğine emin olabilirsiniz. Lezzet toplarının içerisine kaju kullanmaya ne dersiniz? Kaju içerisinde oleik yağ asitleri ve B grubundan vitaminler bulunmaktadır. Oyun oynamaktan yorulan çocuklarınızın halsizlik ve yorgunluğunu önlemek için kaju tüketmesi onları daha dinç kılacaktır.

Malzemeler:
30 gr Medine Hurması
30 gr Çiğ Kaju Fıstığı
12 çay kaşığı toz tarçın
12 çay kaşığı toz zencefil
Üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Kajuları toz haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin, üzerine çekirdeklerini çıkarttığınız hurmaları ekleyip macun kıvamına gelene kadar çekmeye devam ediniz. Son olarak toz tarçın ve toz zencefili de karıştırıp ceviz büyüklüğünde toplar yapınız. Bu topları da hindistan cevizine bulayıp servis edebilirsiniz.

CHİALI PUDİNG 


Malzemeler:
1 çay bardağı süt
½ muz
½ armut
1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
2 yemek kaşığı chia
2 adet hurma


YAPILIŞI:
1 tatlı kaşığı chia 1 çay bardağı sütün içine konur, 2 saat veya 1 gece önceden dolapta bekletilir. Jel kıvamına geldiğini göreceksiniz. Üzerine küçük küçük doğranan meyveler, 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu, çekirdeği çıkarılıp püre edilmiş hurmalar eklenir. Daha sonra üzerine dövülmüş 2 tam ceviz ile süsleyebilirsiniz.

 
Son Güncelleme: 03.08.2017 11:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37