Şahin:Uyuşturucudan korunmak da kurtulmak da mümkün

Yeşilay Gebze Şube Başkanı Şahin'den uyarı geldi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Haziran 2016 Pazar 23:30
Şahin:Uyuşturucudan korunmak da kurtulmak da mümkün
26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Yeşilay Gebze Şube Başkanı Enver Şahin ilk kullanımda dahi ölüme yol açabilen uyuşturucudan korunmanın da, kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Merak, özenti, sınırlarını aşma çabası, duygusal boşluk içerisinde olan gençleri bekleyen en büyük tehlikenin uyuşturucu olduğunu belirten Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

Birleşmiş Milletler, küresel bir sorun olan uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda politikalar geliştirmek ve koruma, önleme ve tedavi noktasındaki çalışmaları teşvik etmek, kaçakçılığa da dikkat çekmek amacıyla 1987 yılında, 26 Haziran’ı “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü” ilan etmiştir. 

Bugüne dikkatleri çekmek amacıyla da her yıl ülkemizde de farkındalık sağlamaya yönelik etkinlikler düzenleniyor. Dünya Uyuşturucu Raporu da her yıl bu tarihte açıklanıyor.   

Merak, özenti, sınırlarını aşma çabası, duygusal boşluk içerisinde olan gençleri bekleyen en büyük tehlike uyuşturucu. Özellikle son zamanlarda kullanımı giderek artan sentetik uyuşturucuların ilk kullanımı dahi ölüme yol açabiliyor. 

Vücudun hayati organlarının işlevini ortadan kaldıran uyuşturucu kullanan kişide fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda ciddi yıkımlar meydana getiriyor. Sorunları çözebilme veya unutma ya da daha iddialı olma gibi birçok psikolojik nedenleri altında barındıran uyuşturucu kullanımı kişiye çevresine oldukça zarar veriyor. 

AİLELER UYUŞTURUCU KULLANIMI RİSKİNİ YÜZDE 50 AZALTABİLİR

Yeşilay Gebze  Şube Başkanı Enver Şahin her kesimden gençlerin uyuşturucunun tehlikesi altında olduğunu belirterek, aile içerisinde ilk ve doğru bilgilerin verilmesinin, gencin bağımlı olma riskini yüzde 50 azalttığını söyledi. 

Bağımlılığının tedavi edilebilir bir beyin hastalığı olduğunu vurgulayan Şahin kararlı ve istekli olma şartıyla sağlıklı bir arınma tedavisi sonrası ailenin de dahil olduğu bir rehabilitasyon ve psikolojik desteğin kullanıcı kişiyi bağımlılıktan kurtardığına, sosyal aktivitelerle meşgul bir hayatın da kişiyi tekrar bağımlı olmaktan koruduğuna dikkatleri çekti. 


BİLİNÇLENDİRİCİ EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR
Okullarda ve ulusal düzeyde bağımlılıklar hakkında bilinç oluşturmak amacıyla Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Kocaeli ilinde de yaygınlaşmaya başladı. 
Alanında uzman isimler tarafından tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına uygun içeriklerin geliştirilmesi ve bunların okullarda yaygınlaşmasıyla başlayan süreçte 28 bin rehber öğretmen yetiştirildi. 

Bu şekilde bağımlılıklar alanında koruyucu ve önleyici bilgilerle başta milyonlarca öğrenci olmak üzere tüm halk bilgilendirilmeye başlandı. Kendi illerinde de bu eğitimleri vermeye devam ettiklerini söyleyen şube başkanı Şahin, "TBM kapsamında genç ve yetişkinler kendi yaşlarına uygun şekilde tehlikeli ve tedavisi güç bir bağımlılık türü olan uyuşturucu bağımlılığına karşı bilinç sahibi olacak, aileler de çocuklarını koruma ve onlara doğru bilgiyi ulaştırabilme kabiliyetine sahip olacak” açıklamasında bulundu.  



Son Güncelleme: 27.06.2016 01:02
Anahtar Kelimeler:
DenetimEğitimTütün
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37