banner55

Santa Farma’dan daha iyi bir dünya için imza

Türkiye’nin 75 yıllık köklü ve güçlü yerli ilaç firması olan Santa Farma, Covid-19 sonrası daha iyi bir dünya için ‘Yenilenen Küresel İşbirliği için CEO Bildirisi’ni imzaladı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Eylül 2020 Pazartesi 10:58
Santa Farma’dan daha iyi bir dünya için imza

Türkiye’nin 75 yıllık köklü ve güçlü yerli ilaç firması olan Santa Farma, Covid-19 sonrası daha iyi bir dünya için ‘Yenilenen Küresel İşbirliği için CEO Bildirisi’ni imzaladı.

Santa Farma, Yenilenen Küresel İşbirliği için CEO Bildirisi”ni (Statement from Business Leaders for Renewed Global Cooperation) imzalayarak Birleşmiş Milletler’e (BM) ve kapsayıcı çok taraflılığa desteğini gösterdi. Santa Farma, imzacısı olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin “Yenilenen Küresel İşbirliği için CEO Bildirisi”ni imzalamanın gururunu yaşadı.

TÜRKİYE’DEN 45 ŞİRKETİN CEO’SU İMZALADI

BM’nin yenilenen küresel işbirliği çağrısına 100’den fazla ülkeden 1.000’in üzerinde CEO destek verdi. Covid-19 salgınının etkilerinin sürdüğü daha önce benzerinin yaşanmadığı bir dönemde iş dünyasının küresel işbirliğinin sağlanmasına yönelik taahhütleri her zamankinden daha önemli hale gelirken, BM bildirisine Türkiye’deki şirketlerden büyük destek geldi. UN Global Compact Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar Eylem Platformu tarafından geliştirilen bildiriyi, Türkiye’den 45 şirketin CEO’su imzaladı.

“DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN BİRLİKTEYİZ”

BM Genel Kurulu kapsamında 21 Eylül tarihinde düzenlenen BM Özel Sektör Forumu’nda açıklanan ortak bildiriyi imzalayan CEO’lar, Covid-19 sonrası daha iyi bir dünya için şu mesajı verdi:

“Biz iş insanları olarak barış, adalet ve güçlü kurumların, kuruluşlarımızın uzun vadeli devamlılığı için yararlı olduğunu ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin On İlkesi’nin ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın başarının temelini oluşturduğunun farkındayız. Daha iyi bir dünya için birlikteyiz.”

SANTA FARMA HAKKINDA

Türkiye’nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan ve 75. yılını kutlayan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 50 ayrı pazarda toplam 73 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB’deki üretim tesisi, 44.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Daha detaylı bilgi almak için www.santafarma.com.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37