Sarmısaktan tarım ilacı yaptı

Sarmısaktan tarım ilacı yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Haziran 2019 Pazar 14:05
 Sarmısaktan tarım ilacı yaptı
Kütahya'nın Şaphane ilçesinde bahçesinde sebze ve meyve yetiştiren 74 yaşındaki Hüseyin Coşkun, bitkilere ve ağaçlara kendisinin sarmısaktan hazırladığı karışımı ilaç olarak serpiyor. 

100 dönüm arazi üzerinde bulunan kiraz, vişne, ceviz, elma, armut dut vs ağaçların yanında domates, biber, salatalık ve her türlü sebze için özel olarak hazırladığı sarmısak suyunu kullandığını belirten Coşkun şunları söyledi:
Yine kendi bahçemde yetiştirdiğim sarmısakları bıçak, metal değmeden kabuğunu soyuyoruz. Soyduğumuz sarmısakları tahta havanda dövüyoruz. Mesela oran verirsek 150 gram sarmısağı 2 litrelik cam kavanozun içerisine koyuyoruz. Şebeke suyu hariç çünkü içinde klor olmayacak, tulumba suyu veya akarsu ilave edeceğiz. Ağzını hava almayacak şekilde kapatıyoruz. Karanlık odada 24 saat kalacak. 
24 saat sonra sarmısak suyu ilacımız hazır. 5 sene sonra dahi bu suyu kullanabilirsiniz. 2 litrelik bu ilacı 20 litre suya ilave edip ağaçlara, bitki ve sebzelere veriyorursunuz. Bu da 5 dönümlük bir alana yetiyor. Bu doğal ilaç iç kurt ve beyaz kelebekler için bire bir. Kesinlikle bulaşmasına, büyümesine müsade etmez ve tamamen doğal.
Sarmısağı kullandığımız yemekler nasıl şifa kaynağıysa yetiştirdiğimiz sebze ve meyvelerde de o kadar şifa kaynağı. Benim bahçemde yetişen sebze ve meyveler de tamamen organik. Tansiyona, şekere ve bu tür hastalıklara da iyi geliyor. 

Bu yaşta bu kadar işi de tek başıma yapıyorum. Bu dinçliğimi kullandığım tamamen organik tarım ilaçlarından elde ettiğim sebze ve meyvelere borçluyum.

RASİM DAŞHAN: ŞAPHANE ÖRNEK OLACAK

Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan'sa Hüseyin Coşkun'nun tamamen doğal ortamda organik sarımsak suyuyuyla yaptığı ilaçlamanın Şaphane'ye örnek olduğunu ve değer kattığını belirterek, "Cennet köşesi güzel Şaphanemiz doğallığı ve güzelliğinin yanında, tarımda da örnek olacak. İleri ki dönemde de kaplıcaları ve sanayisiyle Kütahya'ya ve ülkemize katma değer sağlayacak" dedi.




Son Güncelleme: 16.06.2019 14:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37