Spor yapanlara sağlık taraması yapılıyor

Spor yapanlara sağlık taraması yapılıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Aralık 2016 Pazar 10:12
Spor yapanlara sağlık taraması yapılıyor
Büyükşehir, Kocaeli genelinde spor yapan vatandaşlara sağlık taraması gerçekleştiriyor.

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe belediyelerinde yer alan spor salonlarına katılan vatandaşların sağlık taramaları yapılıyor. Yapılan taramalardan sonra, spor yapmaya elverişli vatandaşlara uygunluk raporu veriliyor.

KALP TESTİ YAPILIYOR
Ekipler tam teşekküllü olarak gidilen sağlık taramalarında sporculara ilk önce kalp testi yapıyor. Vatandaşlardan daha sonra kan alınarak testler uygulanıyor. Sonuçların çıkmasının ardından detaylı olarak muayene edilen vatandaşlar, sağlık durumlarına göre kategorilere ayrılıyor.
 
UYGUN PROGRAMI SEÇİYORLAR
Büyükşehir ekipleri tarafından yapılan sağlık taramasıyla vatandaşlar kendilerine uygun spor programına yazılıyor. Bu şekilde daha sağlıklı bir şekilde spor yapan vatandaşlar, yaptıkları sporun verimini artırıyor. Program seçerken sağlık taramasının öneminden bahseden Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay, ‘’Bir spor programına yazılmadan önce sağlık taraması yapılması oldukça önemli. Bu taramalar ile vatandaşlar kendilerine uygun programa göre spor yapabiliyor‘’ diye konuştu. 
Son Güncelleme: 18.12.2016 10:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37