Su zehirlenmesine dikkat!

Su zehirlenmesine dikkat!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Haziran 2018 Pazartesi 15:53
 Su zehirlenmesine dikkat!

Suyun vücudumuzun temel ihtiyaçlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Dr. Ümit Aktaş, suyu alkali hale getirmek için içeriğini değiştirmeye gerek olmadığını, vücudun alkali dengesini kendisinin ayarladığını belirtti. 

Suyun azının zararlı olduğu gibi fazlasının da zehirleme riski olduğunu söyleyen Dr. Aktaş, suyun ne kadar tüketilmesi konusunda karar vermek için kişinin kendi idrar rengine bakması gerektiğini söyledi. 

Dr. Aktaş, eğer tuvalete çıkıldığında idrar rengi su rengindeyse kişinin yeterli miktarda su içtiğinin göstergesi olduğunu belirtti ve "Her bünyenin su ihtiyacı farklıdır. Hiçkimse bir diğerinin aynı değildir. İnsanlar kendi ihtiyaçlarına göre su içmeliler. İdrar rengi su rengi olmalıdır. İdrar rengi koyu renk ise yeteri kadar su içmiyorsunuz demektir. İdrar rengi su rengi olana kadar su içilmeli" dedi. 

SUYA KARBONAT KATMANIZA GEREK YOK

Suyun en temel yaşamsal ihtiyaçlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Dr. Aktaş, su zehirlenmesine de dikkat çekti ve şunları söyledi: "Eğer yarım saatte bir damacana su içerseniz su zehirlenmesi yaşamanız kaçınılmazdır. Dünyadaki hiçbir madde zararsız değildir. Eski bir doktor olan Paracelsus 'Zehir dozdadır' der. Bir maddeyi ne kadar, ne şekilde tükettiğiniz sizin için yararını belirleyebilir. Su bunun en iyi örneklerinden biridir. Bizim kaynak sularımızın hemen hemen hepsi alkali sudur.

Ayrıca karbonat koyup, içine bir şeyler damlatıp alkali yapmanız gerek yok. Ayrıca insanoğlunun tamponat sistemi denilen bir sistemi vardır ki, kanın alkali ve asit değerini ayarlamak için vücut öyle dikkatli çalışır ki bir çay kaşığı karbonatla ayarlanabilecek bir sistem değildir. İnsan vücudu son derece dengeli bir mekanizmadır. Siz doğru beslerseniz, doğru su içirirseniz sağlıklı bir şekilde geri dönüş yapar."
 
SUSUZLUK HİSSETMEYENLER SAAT BAŞI 1 BARDAK SU İÇMELİ

Gün içerisinde susuzluk hissetmediğini söyleyen ve bu nedenle su içmeyenler için de tavsiyelerde bulunan Dr. Aktaş, "Günde 1 bardak su insan sağlığı için yeterli değildir. Zaten günde 1 bardak su içenler de sağlıklı yaşayamazlar ama başlarına gelen sağlık problemlerini susuz kalmalarına bağlamazlar. Onun için saatte 1 su içmelerini tavsiye ediyorum. Her saat başı 1 bardak. Su içmeyi sevmeyenler suyu tatlandırabilir. Sevdikleri bitkilerle bir içecek haline getirebilirler. Örneğin taze nane, tarçın, zencefil gibi bitkiler koyarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirler."

ÇAY KAHVE İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR, SUYUN YERİNİ TUTMAZ

Çay ve kahve gibi içeceklerin suyun yerini tutmadığını söyleyen Dr. Aktaş, "Bu içecekler diüretik yani vücuttan su attıran, idrar söktürücü içeceklerdir. Dolayısıyla vücudun daha susuz kalmasına neden olurlar. Su yerine geçmez. Dolayısıyla su dengeli su tüketilmesi gerekmektedir" dedi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.06.2018 15:55
Anahtar Kelimeler:
Su Zehirlenmesine Dikkat!
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37