Turgut Özal Üniversitesi'nden önemli tıbbi başarı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi; cerrahi branşlarda adından söz ettiriyor. Hastanede İntraabdominal Tümoral (karın içi) Kitle Operasyonu’nu başarıyla gerçekleştirildi.

23 Şubat 2021 Salı 15:28
Turgut Özal Üniversitesi'nden önemli tıbbi başarı

MALATYA (İGFA) - Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev alan akademisyenler kendi branşlarında tıbbi ve cerrahi müdahalelere devam ediyorlar. Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gökhan Söğütlü ve Doç. Dr. Burhan Hakan Kanat bu kez İntraabdominal Tümoral (karın içi) Kitle Operasyonu’nu başarıyla gerçekleştirdi.

Hastanın daha önce over tümörü nedeniyle ameliyat olduğunu belirten Prof. Dr. Söğütlü, “Bize başvurduğunda gerekli incelemeler yapıldı. Çok büyük, kapsamlı bir operasyon gerektiriyordu. Merkezimizde bunu başarı ile gerçekleştirdik ve şuan hastamızın genel durumu iyi ve taburcu oldu” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nın kurulmasından itibaren ekibin özveri ile çalışarak her türlü operasyonu başarı ile uygulayabildiğini kaydeden Prof. Dr. Söğütlü, "Özellikle Onkolojik cerrahide bölgemizde ve ülkemizde bir referans merkezi olarak yer almak istiyoruz, hedefimiz ve çalışmalarımız bu yöndedir. Aynı zamanda Hastanemizde üçüncü basamak bir hastanedeki tüm alt yapı ve tıbbi teknoloji mevcut olup yenilikler devam ediyor” diye konuştu.

"KANSERLE SAVAŞ SÜRMELİ"

Gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Kanat, “Kanserin tekrar etmesi hem hasta hem de hasta yakınları için oldukça endişe verici bir problemdir. Böyle bir durumda kesinlikle karamsarlığa kapılmamalı ve mümkün olduğunca kanserle savaşa devam edilmelidir. Karın içi kanserlerin nükslerinde yani tekrar ettiği durumlarda tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, genel cerrahi ve bazen de kadın doğum uzmanlarının birlikte kararı ile en uygun tedavi yöntemini uyguluyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Gökhan Söğütlü ve Doç. Dr. Burhan Hakan Kanat, kendilerine desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve Başhekim Prof. Dr.  Erdal Aktürk olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37