Vali Yavuz vatandaşları uyardı

Gün boyu denetlemelerde bulunan Vali Yavuz vatandaşları uyardı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Ağustos 2020 Çarşamba 11:54
Vali Yavuz vatandaşları uyardı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosu ile 81 ilde başlattığı Covid-19 salgınına karşı korunmak, bilinçlendirmek amacıyla ‘Maske, Sosyal Mesafe ve Hijyen’ kurallarının hatırlatıldığı denetlemelere katıldı.

Denetimlerine 41 Burda AVM’de başlayan Vali Seddar Yavuz’a Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar eşlik etti.

İlk olarak, bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak amacı ile kurulan İl Sağlık Müdürlüğü standına uğrayan ve çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yavuz, daha sonra AVM’de bulunan kafe ve mağazaları tek tek denetledi. Denetlemelerinde esnafın ve çalışanların hal hatırlarını soran Vali Yavuz; maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları hakkında bilgiler vererek, kolaylıklar diledi.

Covid-19 salgınına karşı korunmak, bilinçlendirmek amacıyla yoğun bir denetim faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Vali Yavuz, “Vatandaşlarımıza maske, mesafe ve hijyen konusunda gerekli ikazları yapıyor ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından belirlenen kuralları sahaya yansıtıyoruz. Bu vesileyle kurallara uyan tüm Kocaelili kardeşlerimize en derin sevgilerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Diğer taraftan bu uğurda hayatını kaybeden değerli sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyor ve tüm sağlık çalışanlarımıza da fedakarca yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

YÜZLERDEKİ TEBESSÜMÜN SEBEBİ OLMAK İÇİN KURALLARA UYMAMIZ GEREKİYOR

Salgının meydan okumasına ve yayılmasına karşı ciddi bir cevap verildiğini, sağlık sistemimizin de böylesine meydan okumalara karşı hazırlıklı olduğunu belirten Vali Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu salgın sürecinde tüm dünyaya örnek olabilecek dayanışma, iş birliği göstermiş ve dünya üzerindeki salgından en az etkilenen ülkelerden biri olmuştur. Bu, aziz milletimizin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelmiş olduğu gelişmişlik düzeyinin de en önemli göstergesidir. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Bakanlarımıza ve bu konuda özellikle hassasiyet gösteren aziz milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Buradan bir kez daha Kocaelili kardeşlerimizin kurallara uymalarını ve başkalarının üzüntülerine sebep olmamalarını, aksine başkalarının yüzündeki tebessümün sebebi olmaları için kurallara uymalarını istiyorum.”

KİMSENİN BİZİ UYARMASINA MÜSAADE ETMEYELİM, KURALLARA BİZ UYALIM

Vali Yavuz, keşke dememek için bugünden itibaren kurallara daha fazla uyulmasının önemine değinerek, “Belki bu Covid-19 bizi hasta etmeyebilir ya da öldürmeyebilir ama en sevdiklerimizi elimizden alabilir ve onların hayatına kast edebilir. Bu AVM’lerin kapalı olduğu günleri, işletmeleri kapatmak zorunda olduğumuz günleri unutmayalım, bir daha eski günlere dönmemek ve fedakârlıklarımızın boşa gitmemesi için kurallara lütfen riayet edelim. Kimsenin bizi uyarmasına müsaade etmeyelim, kurallara biz uyalım.” diyerek, basın mensuplarına da alınan kararların ve uygulamaların kamuoyu ile paylaşılması ve kamuoyunda duyarlılık oluşturulması konusunda yapmış oldukları katkılar vesilesiyle teşekkür etti.

Açıklamalarının ardından, şehir merkezindeki denetimlerine geçen Vali Yavuz; Hürriyet, Cumhuriyet, İstiklal ve Fethiye caddeleri ile Salim Efendi ve Hafız Şerif sokaklarındaki mağaza, cafe ve restoran işletme sahibi esnafları denetledi.

Şehir merkezinde gerçekleştirilen denetimlerde; Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar, İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk ve Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç’un da eşlik ettiği Vali Yavuz, vatandaşlarımızla da sohbet ederek, onlara sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uyulması hususunda uyarılarda bulundu.

Şehir merkezindeki esnaflarımızı ziyaret ederek farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Vali Yavuz: “Bütün kardeşlerimizden beklentimiz bu yeni kontrollü sosyal hayat döneminde maskelerini mutlak suretle takmaları, mesafeye dikkat etmeleri ve hijyen kurallarına da uymalarıdır. Salgının ilk başladığı aylarda maalesef daha sert tedbirler almak zorunda kaldık. Bu başarımızı devam ettirmek, yapmış olduğumuz fedakarlıkların boşa gitmemesini sağlamak üzere sizlerden beklentimiz bu yeni kontrollü sosyal yaşam döneminde daha dikkatli ve daha duyarlı olmaya özen göstermemizdir. Sağlık çalışanlarımızın yapmış olduğu fedakârlıklar boşa gitmesin.”

KOCAELİ OLDUKÇA EĞİTİMLİ BİR KENT

Bu dikkat ve duyarlılıkla yolumuza devam edeceğimize inanıyorum diyen Vali Yavuz: “Özü itibariyle Kocaeli ekonomik seviyesi yüksek ve oldukça eğitimli bir kent. Dolayısıyla eğitimli insanların en önemli özelliği de davranışlarını kontrol edebilmesi ve güzel davranışlar sergileyebilmesidir. Göreve başladığım andan itibaren iki ay boyunca gezdiğim ve gördüğüm her ortamda da bu olgunluğu görüyorum ve sizlere güveniyorum. Yeni dönemde inşallah daha başarılı olacağımıza da inanıyorum.” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37