Yerli kanser ilacı rotayı küresel pazarlara kırdı

Yerli kanser ilacı rotayı küresel pazarlara kırdı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Kasım 2019 Cuma 15:22
Yerli kanser ilacı rotayı küresel pazarlara kırdı

 

Onko Koçsel, uluslararası pazarlardaki gücünü genişletmek için Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen CPhI 2019 fuarına katıldı. 

Her yıl 150’den fazla ülkeden yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda dünyanın en önemli ilaç şirketleri bir araya geliyor. 20 yıldan bu yana Onko Koçsel İlaçları olarak bu fuara katıldıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Tuğçe Koç, “Son 4 yıldır kendi standımızla katılıyoruz. Bu sene 70 metrekarelik bir stant ile katıldık” dedi. 

Onko Koçsel olarak fuarda yoğun ilgi gördüklerinden bahseden Koç, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: 

Her sene yaklaşık 20 kişilik bir ekiple katılıyoruz. Ağırlıklı onkoloji alanındaki ürünlerimizin ihracatı amacıyla dünyada pazara sunulması için pek çok firma ile görüşmeler yaptık. İhracat amaçlı görüşmelerimizin dışında Ar-Ge çalışmalarımızda kullanılacak hammaddenin uygun olarak seçilmesi için üretici firmalarla görüşmeler yaptık. Bu fuara katılmak hem küresel prestij hem de dünya firmalarıyla tanışmak, kendimizi tanıtmak için güzel bir fırsat.

ONKOLOJİ GELECEK 5 
YILDA DAHA DA BÜYÜYECEK

Gebze OSB’de 2015 yılında 110 milyon euroluk yatırım ile hayata geçen fabrikalarında ağırlıklı onkoloji gibi niş alanlarda üretim yaptıklarını belirten Koç: 

İlaç sektöründe en hızlı büyüyen alanın onkoloji olması ve bizim bu alanda uzun yıllar olan tecrübemiz sebebiyle bu alandaki çalışmalarımıza hız veriyoruz. 2017'de onkoloji alanında 104 milyar dolar olarak gerçekleşen ilaç satışlarının 2024'te 233 milyar dolara ulaşması bekleniyor” diye konuştu. 2018 yılında ihracata yöneldiklerini ve bugün pek çok ülkeye ihracat yapıklarını belirten Tuğçe Koç, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ülkelerine de ihracatlarının hızlandığını dile getirdi.

CPHI 2019 HAKKINDA

Almanya'nın Frankfurt kentinde Messe Frankfurt tarafından düzenlenen CPhI 2019’a her yıl 150 ülkeden ziyaretçi geliyor. Katılımcılar, ücretsiz endüstri seminerlerinden yararlanma fırsatı bulurken ilaç sektörünün farklı branşları fuarda tek çatı altında toplanıyor. Türkiye ise fuarda bu yıl 25 firmanın standıyla katılım gösteriyor.
Son Güncelleme: 08.11.2019 15:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37