Yerli kanser ilaçları üreticisi Onko & Koçsel’e ihracat ödülü

İhracatın gizli şampiyonları ödüllerine kavuştu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Mart 2020 Salı 12:57
Yerli kanser ilaçları üreticisi Onko & Koçsel’e ihracat ödülü

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) öncülüğünde, bu yıl 18’incisi yapılan İhracatın Yıldızları yarışmasında yerli kanser ilaçları üreten Onko & Koçsel İlaçları, Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ürünlere imza atan firmaların belirlendiği "Özgün Ürün Şampiyonu" kategorisinde ödüle layık görüldü. 

İhracatın geliştirilmesini ve ülke ekonomisindeki payının artırılmasını teşvik amacıyla geleneksel olarak her yıl düzenlenen yarışmanın ödül töreni Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve iş dünyasından önemli temsilcilerin katılımı ile gerçekleşti. 

Üretimde dışa bağımlılığı azaltarak, katma değeri yüksel ürün üreten ve istihdam yaratan gizli kahramanların belirlendiği yarışmaya, 513 firma başvuruda bulunurken, 22 firma 13 farklı kategoride ödüle layık görüldü.

Ödül törenine katılan Onko-Koçsel İlaçları’nın Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Koç ve İcra Kurulu Başkanı Tuğçe Koç, Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ürünlere imza atan firmaların belirlendiği "Özgün Ürün Şampiyonu" kategorisindeki ödülü teslim aldılar. 
 
25 ÜLKEYE YERLİ KANSER İLACI İHRAÇ EDİYOR

İhracat alanında aldıkları ödülden mutluluk duyduklarını dile getiren Onko & Koçsel İlaçları İcra Kurulu Başkanı Tuğçe Koç, “Ticarette korumacılık eğilimlerinin arttığı, küresel ekonomideki tehditlerin had safhaya ulaştığı, yaşanan virüs salgınlarıyla ticaretin olumsuz etkilendiği böyle bir dönemde bile ülke olarak başarılara imza atıyoruz. 

Gebze OSB’de 29 bin metrekareye yayılan ve tüm üretim hatlarıyla Avrupa GMP belgesine (İyi İmalat Uygulamaları) sahip Türkiye’deki tek tesis olan fabrikamızda, bugün 54 imal, 42 ithal olmak üzere toplam 96 adet ruhsatlı ürünümüz var. 3 yıl içerisinde ruhsatlı ürün sayımızı 200’e çıkarmayı hedefliyoruz. Avrupa, Orta Doğu, Afrika olmak üzere toplam 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Amacımız, yüzde 95’i ithal edilen onkoloji ilaçlarını ülkemizde üretmek. Dışa bağımlılığımızı azaltmak ve bu alanda ülkemizin adını dünyaya duyurmak” dedi. 

Bu yıl 18.’cisi yapılan İhracatın Yıldızları yarışması, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) öncülüğünde, Dünya Gazetesi ve DHL Express iş birliği, Akbank ana sponsorluğu ve Turkcell iletişim sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37