banner55

YKS'ye gireceklere başarıyı artıracak beslenme önerisi

16 Haziran 2022 Perşembe 16:16
YKS'ye gireceklere başarıyı artıracak beslenme önerisi

Sınav öncesi ve sınav anında stresten kaynaklı yaşanan kaygılar öğrencinin başarısını olumsuz etkileyebiliyor. Doğal yollarla kaygıların kontrol altına alınabileceğini ve doğru beslenmeyle başarının artabileceğini belirten Sağlık Danışmanı Uzman Dr. Hüseyin Tapik, sınava girecek öğrenciler için önerilerde bulundu.İSTANBUL (İGFA) - Öğrencilerin heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yaklaşırken, sınav heyecanı da artmaya devam ediyor.

Sınav kaygısını doğal yöntemlerle gidermek için kaygıyı bastırmak yerine onu kabul etmenin ve tanımanındaha iyi bir yöntem olduğun ifade eden Uzman Dr. Hüseyin Tapik, sınav döneminde uyku ve yemek düzenine dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çekti. "Fizyolojik ihtiyaçlar dengeli bir biçimde karşılanmalıdır" diyen Tapik, "Sınav gününden en az bir gün önce ders çalışma bırakılmalıdır. Rahatlamak ve olumsuz düşüncelerden uzaklaşmak içinnefes ve gevşeme egzersizleri yapılabilir. Bir müddet doğada vakit geçirerek, aşırıya kaçmamak kaydıyla sportif hareketler kaygının kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir" dedi.

Vitamin ve minerallerin ana kaynağı badem, fındık, kan üzümü ve kayısı, erik gibi kurtulmuş meyvelerin özellikle tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapan Dr. Tapik, "Bununla birlikte yeşil yapraklı sebzeler ve meyveler de oldukça önemli. Özellikle meyvelerden kavun, portakal, çilek, yaban mersini ve muz; sebzelerden ise maydanoz, havuç, biber, lahana, ıspanak, brokoli ve kuşkonmaz zengin vitamin içeriği sayesinde daha hızlı düşünmeye ve daha kolay hatırlamaya yardımcı oluyor.” dedi.

KONSANTRASYONU ARTIRMAYI DESTEKLEYEN BESİNLER MUTLAKA TÜKETİLMELİ

Bu arada beyni kuvvetlendirici yiyeceklerin beslenmede yer almasına özen gösterilmesi gerektiğini de belirten Tapik, beynin daha iyi çalışmasını sağlayan balık, ceviz, yaban mersini, muz, ayçiçeği çekirdeği, keten tohumu, kuru meyvelerden üzüm, kayısı, incir ve erik mutlaka yenmesi gereken besinlerden olduğunu kaydetti. Tapik, hem serotonin (mutluluk) hormonu salgılanmasını sağlayan hem de zengin potasyum kaynağı olan muzun dikkat dağınıklığının engellenmesini desteklediğini belirtti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37