Akar, Arifiye-Pendik hattı için devrede

Kaynak yetmiyormuş

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Temmuz 2016 Perşembe 15:48
Akar, Arifiye-Pendik hattı için devrede
CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar 2012 yılında hizmete kapanan ve geçtiğimiz yıl tekrar işletmeye alınan Arifiye- Pendik Bölgesel Banliyö trenlerinin durak sayılarının arttırılması ve İzmit garında yapımı yarım bırakılan üst geçitin tamamlanması için TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Veysi Kurt’la görüştü.
VATANDAŞLAR İÇİN HİZMET DEĞİL MAĞDURİYET OLDU
Görüşmede bölgesel hat üzerinde 2012 yılı öncesi durak sayısının 22 ve günlük yolcu kapasitesinin 30 bin olduğunu belirten Akar, durak sayısının sadece 4 olmasının öğrenci, memur ve işçileri mağdur ettiğini belirterek bunun da yolcu sayısında büyük düşüşe neden olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz ay yapmış olduğu incelemelerdeki eksiklikleri de dile getiren Akar, aylardır İzmit Tren garında yapılmaya çalışan üst geçitin halen bitirilemeyişinin gerekçesi olarak kaynak yetersizliğinin gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Yaklaşık bir saat süren görüşme de Genel Müdür Kurt bölge müdürleri ile görüşmeler yaparak bu konuda çalışmaların yapılması için gerekli talimatları verdi. 
Görüşme sonunda, TBMM KİT komisyonu üyesi de olan Haydar Akar geçtiğimiz ay Genel Müdürlük görevine gelen Kurt’a başarı dilerken, Kurt’da yakın zamanda Meclis de Akar’ı ziyaret edeceğini ve çalışmalar hakkında bilgi vereceğini söyledi.

Son Güncelleme: 14.07.2016 23:50
Anahtar Kelimeler:
SigaraBursaİnegölİzmarit
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37