Akar: Cengiz Topel'de uçuş olmadı, Metro verelim

Akar: Cengiz Topel'de uçuş olmadı, Metro verelim

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Haziran 2017 Cuma 12:54
  Akar: Cengiz Topel'de uçuş olmadı, Metro verelim


2 Kasım 2011 tarihinde büyük umutlarla sivil uçuşlara açılan Cengiz Topel Havalanı'na ilişkin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın cevaplaması istemi ile Meclise soru önergesi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaşanan sürece ilişkin detaylı bilgileri de paylaştı.

İktidar partisinin Bakan, milletvekili ve yerel yöneticileri ile yapmış olduğu gösterişli açılış sonrası bir türlü verimin alınamadığı ve uçuşların durduğu Cengiz Topel Havalanını sık sık Meclis gündemine taşıyan Akar, sürekli aç- kapa yapan havaalanın beceriksizliğe kurban edildiğini söyledi.

BU KADAR AÇILIŞ GÖRÜLMEDİ

Akar, önergesinde 2 Kasım 2011 tarihinde açılışı yapılan havaalanının açılışı ile birlikte kabusa döndürüldüğü ve bugüne kadar yaşanan sürecin de traji komik olduğunu belirtti. Ankara, Antalya ve Bodrum seferlerinin kısa sürede kaldırılmasına da değinen Akar,  2013 ve 2014 yıllarında havaalanın kapandığının da altını çizdi. 
Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın devreye girmesi ile tekrar faaliteye geçen havalanın halen gerektiği şekilde kullanılmadığını belirten Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun seçim vaadine de atıfta bulunarak 6 yıldır uçuşları gerçekleştiremeyen beceriksizlerin metro getireceğim demesi de atış rekoru kıran bir Belediye Başkanından beklenen açıklamadır dedi.

Akar'ın Bakan Arslan'a yöneltmiş olduğu sorular şunlar:

1.Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı neden sürekli aç-kapa yaparak beceriksizliğe kurban edilmektedir?
2.Bugüne kadar hangi havayolu şirketleri faaliyet göstermiştir? Hangi tarihlerde faaliyete başlayıp hangi tarihlerde faaliyetlerini sonlandırmışlardır? Faaliyetlerini sonlandırmalarının gerekçeleri nedir?
3.2011 yılından bugüne kadar yapılan sefer sayısı ve yolcu sayıları yıllar itibari ile nasıl gerçekleşmiştir?
4.Cengiz Topel Havaalanından hangi şehirlere hangi tarihlerde seferler yapılmıştır? Bu seferlerin durdurulmasının gerekçesi nedir?
5.Bugün itibari ile Cengiz Topel Havaalanından hangi seferler gerçekleştirilmektedir? İleriye dönük olarak Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Bu çalışmalar nelerdir?
6.Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Cengiz Topel Havaalanına ulaşım için yürüttüğü hafif raylı (metro)master planı var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir? Ne zaman faaliyete geçecektir?
7.Cengiz Topel Havaalanın yakınında bulunan Sakarya, Düzce, Bolu ve Bilecik illerinde havaalanının aktif hale getirilmesi ve bu kentlerdeki vatandaşların yararlanması konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?

 
Son Güncelleme: 09.06.2017 12:55
Anahtar Kelimeler:
EDİRNEYUNANİSTANCeset
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37