Akar'dan Kartepe Belediyesi'ne eleştiri: Halk kendi parasıyla mağdur ediliyor

Akar'dan Kartepe Belediyesi'ne eleştiri: Halk kendi parasıyla mağdur ediliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ağustos 2017 Perşembe 11:14
Akar'dan Kartepe Belediyesi'ne eleştiri: Halk kendi parasıyla mağdur ediliyor



CHP PM Üyesi Milletvekili Haydar Akar ve CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar Kartepe'nin zirvesinde incelemelerde bulundu.

YOL YAPTIK DEMEK İCRAAT DEĞİLDİR

CHP Milletvekili Akar yaptığı incelemeler sonrası yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Bugün yüzlerce turist Kartepe yolunda. Ancak bugün görüyoruz ki yerel yöneticiler tarafından alınmayan önlemler, turizmi canlandırmak yerine, baltalamaktadır. Her işi olduğu gibi turizmi de yarım bırakan bir anlayışla karşı karşıyayız. 'Yol yapıyoruz CHP’liler karşı çıkıyor' diyerek o gün siyaset üretenleri bugün bu yollara davet ediyoruz. 

Yol yaptık demek icraat değildir. O yala hakkını verebilmektir asıl icraat. Eski yol diye tabir ettiğimiz Maşukiye’den zirveye çıkan yol adeta köstebek yuvasına dönmüş ve göçükler meydana gelmiş. Yıllardır Derbentliler’in beklediği yeni yol olan Derbent’ten zirveye çıkan yol henüz tam anlamıyla tamamlanmamış. Yol kenarında birikmiş irili ufaklı kaya parçaları ve ağaç kökleri de alınmayan önlemlerin birer göstergesi.

VATANDAŞ KENDİ TURİZM YOLUNU AÇMIŞ

Kartepe’nin zirvesinde bulunan tesislere gelen yerli ve yabancı turistlerin can güvenliği yok. Peki ya Kartepeli esnaf ne yapsın? Devlet görmeden vatandaş kendi turizm yolunu açmış. Derbent Bayraktepe'de turizm kendiliğinden gelişiyor. 
Malesef belediye seyirci kalıyor. Evet, yol yapılmış ama yarım yamalak bir yol. Bazı tesisler kiraya verilmiş devlet tarafından ancak alt yapısı düşünülmemiş. Kanalizasyonu yok, elektriği yok, suyu yok, doğalgazı yok. Bu yol altyapı çalışması için ilerleyen zamanlarda tekrar kazılacak ve sonrasında tekrar asfalt dökülecek. 

Bir halk kendi parası ile yine mağdur edilecek. Ama yol ile birlikte bunlar düşünülse, planlı bir çalışma yapılsa idi bugün icraat problemi yerine, turizm için yapabileceklerimizi konuşurduk.

KEYFE KEDER BİR PROJE DEĞİL

Teleferik Projesi Kartepeli ve Kartepe için olduğu kadar turizm adına da önemli bir proje. Yıllardır halkımız bunu bekliyor. Böylesine önemli projeleri elbette destekliyoruz ama sorumsuzluğu kabul etmiyoruz. Yol yapılırken alt yapı çalışmaları yapmayan bir anlayışın, böyle bir projenin yapımında ki hassasiyet ve ilerleme tarzı bizi tedirgin ediyor. Şartnamesi nedir? Güzergahları, maliyetlerinin ayrıntıları ne? Mecliste tartışıldı mı? Teleferik gerçekten önemli ve ciddi bir proje, gizli kapılar arkasında, keyfe keder bir planlama ile yapılamaz.

NEDEN BİR İTALYAN KARTEPE'DE TATİL YAPMASIN?

Kartepe'nin turizmde Arap ülkeleri pazarından da ciddi biçimde pay aldığını ve ancak turist potansiyelinin sadece Arap ülkelerinden ibaret olmadığını ve profesyonel bir çalışma yaparak, gelen turist sayısının ve yelpazesinin artırılması gerektiğini vurgulayan Akar, şunları söyledi: 

Kartepe sadece Arapların tercih ettiği bir turizm beldesi olarak anılmak zorunda bırakılmıştır. Oysaki turizm her alana, her millete ve 12 aya yayılmalıdır. Neden bir İtalyan Kartepeyi tercih etmesin ki? Spor turizminin geliştirilmesi ayrıca kültür turizmine de önem verilerek kentin kültürel kimliğini sunan organizasyonlar yapılarak yeni turistlere kapımızı açabiliriz. Elimizde adeta işlenmeyi bekleyen değerli bir taş var. Bu değerli yerlerimiz kışın kış sporları ile cazibe merkezi haline, yazın da farklı spor dalları ve kültürel faaliyetlerle turizm cenneti haline getirile bilinir.

TURİZM TEK ELDE TOPLANMAMALI

Turizm tek bir ele mahkum edilmemeli. Tesislerimizi tek bir ele teslim etmek değil, her tesisimizi 12 ay çalıştırmak, esnafımıza emeklerinin karşılığını vermek istiyoruz. 12 ay turizm için de yapmamız gereken, hesap uzmanlığının yanı sıra vizyoner bir bakış açısı ve sürdürüle bilinir turizmi desteklemekten geçiyor. 

Başta işletmeler ve ziyaretçiler olmak üzere sektörün tüm paydaşlarının çevre ve doğa bilincinin geliştirerek bunu elde edebiliriz. Mevsimselliğin olumsuz etkilerini en aza indirmek için alternatif turizm planlamasının yapıla bilinir. 


Son Güncelleme: 24.08.2017 11:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37