Akar'dan özeleştiri: Hepimiz suçluyuz

Akar'dan özeleştiri: Hepimiz suçluyuz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Aralık 2016 Perşembe 11:10
Akar'dan özeleştiri: Hepimiz suçluyuz
TBMM’de bir yandan Genel Kurulda Sınai Mülkiyet Tasarısı’nın görüşmeleri sürerken Komisyon çalışmalarında da Anayasa değişikliğine ilişkin görüşmeler devam ediyor.

Meclis genel kurulundaki görüşmelerde söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Fırat Kalkanı operasyonunda şehit düşen 14 askerin üzüntüsünü paylaşarak, son 10 günde yaşanan terör saldırıları ve sınır operasyonuna değindi. 

Akar yaptığı konuşmada, “Bizim suçumuz var, biz muhalefet olarak suçluyuz sizin yanlış dış politikalarınızı önleyemediğimiz için ama sizler de suçlusunuz bu yanlış politikalara dur diyemediğiniz için” sözleri ile iç ve dış politikadaki siyasi hataların bedelini, 20 yaşındaki vatan evlatlarının ödediğini belirtti.

HALKIN BEKLENTİSİ TEK ADAM REJİMİ DEĞİL
Dış politika da yapılan yanlışların milli bir dış politika yerine bir kişiye bağlı olarak yapılmasından kaynaklandığını belirten Akar, görüşülmekte olan Sınai Mülkiyet Tasarısının yararlı ve gerekli olmasına rağmen Meclis de muhalefet ve iktidar milletvekillerinin yüzünün düşük olduğunu bunun da yaşanan acıların ve  sonrasın da halen komisyon da bir kişiye özel rejim değişikliği görüşmelerinin olduğunu belirtti.

Vatandaşın beklentisinin terörün sonlandırılması; işsizlik, yoksulluk, üretim olduğunun altını çizen Akar  sözlerini şöyle sürdürdü, "Tamam, kabul edelim, tek adamlı bir rejim olsun. On dört yıldır zaten tek adamlı yönetiliyor Türkiye, on dört yıldır. 14 yılda terörü mü çözdünüz? 2002 yılında 7 tane şehitle aldınız bu iktidarı; 5 tanesi güvenlik güçlerimizden, 2 tanesi sivildi. Bugün geldiğimiz noktada son bir yılda 800'lerin üzerinde şehitten bahsediyoruz arkadaşlar. 

Niye çözmedi tek adam bunları? Eğer tek adam rejimi bunları çözecekse gelip bu millete anlatın arkadaşlar, gelip bu millete anlatın. Yukarıda bunları konuşalım, eğer anayasa değişikliği yapacaksak bunları konuşalım, bu terörü nasıl çözeceğimizi konuşalım.  Peki, tek adam rejimi, on dört yıldır Türkiye'deki tek adam rejimi Türkiye'de işsizliği mi çözdü arkadaşlar? Tarihin en büyük işsizliğini yaşıyoruz? Ancak bunları değil biz rejim değişikliğini konuşuyoruz’ diyerek ,vatandaşın beklentisinden çok uzak olunduğunu belirtti.

BU ORTAM DA ÜRETİM DE YATIRIM DA OLMAZ
Hukukun olmadığı, her gün terör olaylarının olduğu yerde teknolojinin de gelişmeyeceğine dikkat çeken Akar, "Bu ülkeye kimse gelip yatırım yapmaz. 'Yatırım yapar' diyen bir Allah'ın kulu çıkabilir mi? Her gün bombaların patladığı, mülkiyet hakkının elinden alındığı, kanunların çalışmadığı, yargının bağımsız olmadığı bir ülkede üretimden bahsetmek, yeni yatırımdan bahsetmek mümkün mü arkadaşlar? 

Değil, değil mi? Maalesef acı durumumuz bu. Bir, iki örnekten yola çıkarak pozitif bir Polyanna'cılık oynuyorsunuz. 'Şunu yaptık bunu yaptık' sanki Türkiye'de çağ atladığını o yandaş medyayla insanlara anlatıyorsunuz. Verilecek o kadar çok örnek var ki, o kadar çok örnek var ki. Bunu neye benziyor biliyor musunuz? Galatasaray'ın UEFA şampiyonu olmasına benziyor. Barselona UEFA şampiyonu olduğu zaman kimse konuşmuyor ya da her yıl UEFA şampiyonu olan bir takımı kimse konuşmuyor ama bir ülkede, bir takım otuz yılda, 50 yılda bir kez olduğu zaman onu herkes övünerek anlatır, biz de bunu yapıyoruz" dedi.  



Son Güncelleme: 22.12.2016 11:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37