Akar’dan taksi durağına ziyaret

Akar’dan taksi durağına ziyaret

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Kasım 2016 Çarşamba 12:06
Akar’dan taksi durağına ziyaret
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, geçtiğimiz günlerde cinayete kurban Taksici Halil Güney’in çalıştığı Köprü Taksi Durağını ziyaret etti.

Önceki gün CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve Eski İlçe Başkanı Selman Yıldırımla birlikte Köprü Taksi Durağını ziyaret eden Akar, Halil Güney’in meslektaşlarına başsağlığı dilerken, ülkemizde işlenen taksici cinayetlerine de dikkat çekti.

EKMEK DERDİNDEN CAN DERDİNE

Ülkemizde her gün taksicilere yönelik saldırı ve cinayetlerin arttığının altını çizen Akar, ekmek kavgası içerisinde olan taksici esnafının birçok sıkıntı ile boğuşurken, bir de can derdine düştüğünü söyledi. 

Son 10 yılda yaklaşık 300 taksicinin görevi başındayken cinayete kurban gittiğini belirten Akar,  “Resmi açıklamalar göre de 524 saldırının gerçekleşmiş olması bu konuda acil önlem ve tedbirlerin alınmasını gerektiriyor, ancak bakıyoruz AKP iktidarının hiç sesi çıkmıyor” dedi.

ABD ve Avrupa ülkelerinde uygulanan şoför ile yolcu arasına cam bölmenin zor olmadığını belirten Akar, “Meclis de bu konuyu gündeme getirdim, takipçisi de olacağız. Taksici esnafının birçok sorunu var bunlara çözüm ve kolaylık sağlanacağı yerde can güvenlikleri bile sağlanamıyor, bu kabul edilemez” dedi.

Köprü Taksi durağı çalışanları da Halil Güney ile birlikte üçüncü defa aynı duraktan arkadaşlarını toprağa verdiklerini belirterek, “Bunu önlemek için kabinlerin direk fabrikasyon olarak çıkması gerekiyor. Panik butonu yapılarak emniyetle bağlantılı olunmalı. Yani yetkililer bu konuda çalışmalar yapmalı” diyerek biran önce önlem alınmasını beklediklerini söyledi. 
Son Güncelleme: 30.11.2016 12:13
Anahtar Kelimeler:
EdenredEric De Ladoucette
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37