“AKP ve MHP'li meclis üyeleri hizmet aracı alınmasına karşı çıktı“

"AKP ve MHP'li meclis üyeleri hizmet aracı alınmasına karşı çıktı"

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Ekim 2019 Pazartesi 19:39
 “AKP ve MHP'li meclis üyeleri hizmet aracı alınmasına karşı çıktı“

 


İzmit Belediyesi
tarafından yapılan açıklamada AKP ve MHP’li meclis üyelerinin hizmet aracı satın alınmasına karşı gelmesinden dolayı 90 adet temizlik aracının kiralanması yoluna gittikleri belirtildi.

İzmit Belediyesi tarafından konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

İzmit Belediyesi, sürekli olarak gündeme gelen; araç kiralama ve araç satın alma konularındaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına açıklama yapma gerekliliği doğmuştur. 

Temizlik işlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için gerçekleştirilen temizlik araçları kiralama ihalesini alan şirketin süresi 31.12.2019 tarihinde sona ermektedir. Bu bağlamda, İzmit Belediyesi’nin AK Parti ve MHP’li meclis üyelerince temizlik işlerinde kullanılacak araçların da içerisinde bulunduğu hizmet araçlarının satın alınmasına izin verilmemesi sebebiyle, 90 adet temizlik aracının kiralanması ve bu şekilde yeni bir ihaleye çıkılması zaruriyeti doğmuştur. Satın alınması gündemde olan temizlik araçlarının neden yeniden kiralama ihalesine çıkıldığının açıklaması ise basittir.

Zira İzmit Belediyesi’nin 5 Kasım tarihinde gerçekleşecek Meclis toplantısında araç satın alma kredi yetkisi verilse dahi, araç satın alma ihalesinin ortalama 3 ay, ihaleyi alan firmanın araç teslimi ise ortalama 5 ay süreceğinden, temizlik işlerinin aksamaması için temizlik araçlarının 1 yıllık kiralanması gereklidir. 
Ayrıca söz konusu temizlik araçları kiralama ihalesi, kimsenin aklında şüpheye yer bırakmaması ve şeffaf olması için açık ihale şeklinde olacaktır. İzmit Belediyesi vatandaşlarına olan hizmetlerinde en ufak bir aksama olmaması için gece gündüz çalışmaya devam edecektir. 

Değerli kamuoyunun bilgisine sunulur.

Son Güncelleme: 14.10.2019 19:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37